Evlilikte aileler çok önemli

Evlilikte aileler çok önemli
Güncelleme:

Evlilik kararı aldığında eşinin ailesiyle de evlenirsin der büyüklerimiz.

Evlilikle ilgili olarak günümüzde yapılan araştırmalar da sosyo kültürel farklılıkların evlilikte karşılaşılan problemleri artırdığını göstermekte. İnsanların hayata bakış açıları adetleri gelenek ve görenekleri farklı farklıdır.

Ayrıca bu gibi durumlarda insanlar birbirlerinden etkilenip her iki taraf diğerinde görüp beğendiği tarafları alarak zaman içinde karşılıklı dengeleyici bir değişme gözlenmektedir. Taraflar birbirinden hep kendi düşündüğü gibi düşünmesini hareket etmesini istediğinde problemlerin çıkması kaçınılmaz bir olaydır.

Anne baba ve yakın aile büyüklerinin bilhassa küçük yaşlarda alınan eğitimdeki tesiri elbette çok büyüktür. Bununla beraber insanlar ailelerinde gördükleri davranışların zararlı tesirlerini idrak ederek ileride bu davranışlardan tamamen kaçınabilmektedirler. Bu ihtimaller gözönüne alınmalıdır.Ailede böyle kimselerin sayısı çok mudur? Bu tip kimseler ailede ne kadar çok sayıda ise zararlı tesirleri de o kadar çok olabilir.

Böyle istenmeyen davranışları olan kimse veya kimseler ile beraber yaşamak veya sık sık beraber olmak sözkonusu mudur? Bu ileride ihtimal dahilinde midir? Bu da ileride pek çok problemin doğmasına sebep olabilecek bir durumdur.

Ne mükemmel insan ne de mükemmel aile bulmak çok zordur. İnsanların her zaman değişebileceği yüce Rabbimiz'in affedenlerin en merhametlisi olduğu da unutulmamalıdır.