Evlilikte sağlıklı iletişimler kurun !

Evlilikte sağlıklı iletişimler kurun !
Güncelleme:

İşte bebeğin gelişiyle evliliğinizde yaşanabilecek sıkıntılar ve çözüm yolları...

Sorunsuz bir yaşam olmayacağı gibi, evlilik de olmaz. Ama sağlıklı bir ilişkide çift, hamilelik ve doğumla gelen stres faktörleriyle etkin bir şekilde başa çıkma yollarını kendileri bulur.

Bebek doğduktan sonra iletişim değişiyor
Bebeğin doğumuyla birlikte hem kadın hem de erkek için artan ev işleri ve sorumluluklarla birlikte yoğun, yorucu ve stresli günler, uykusuz geceler başlar. Doğum sonrası günlerdeki karmaşanın içinde karı-kocanın birbirlerini görmeye, sohbet etmeye, birbirlerinin hal ve hatırlarını sormaya, önceden keyif aldıkları şeyleri yapabilmeye nadiren fırsatları olur.

Kadın ve erkek bu süre zarfında "vakit bulabilirlerse" yaşamlarının, eşlerinin ve evliliklerinin doğumdan önceki hallerine özlem duyarlar. En çok da "Bize neler oluyor?" sorgulamaları başlar. Bu sorgulamalar esnasında erkeklerin evlilikleri için endişelenmeye daha fazla fırsatı olur. Kadının erkeğe karşı azalan ilgisinin beklenenden uzun sürmesi halinde erkeklerin eşlerinden, çocuklarından ve ailelerinden uzaklaşmalarına oldukça sık rastlanır. Kadının annelik rolünde kaybolması, kadınlığını unutması, evliliğine gereken özeni göstermekten vazgeçmesi halinde evlilikler geri dönülemeyecek şekilde bozulabilir.

Karşılıklı çözüm arayışına girin
Sorunları zamanında fark edebilmek ve karşılıklı çözüm arayışına girebilmek sabır, güven, zaman ve özene bağlıdır. Her şeyin ötesinde çiftlerin yanındaki insanla birlikte yaşamlarını devam ettirme isteklerinin olması, onunla mutlu olacaklarına inanmaları ve değişimi göze alabilmeleri gerekir.

Hürriyet