İdeal kadın veya ideal erkek neye göre aranır?

İdeal kadın veya ideal erkek neye göre aranır?
Güncelleme:

Kadınlar ve erkekler ilişkilerinde hangi kriterlere önem veriyor.

İnce veya kaslı vücutlardan mı hoşlanıyorsunuz? Belki de hafif balıketli. Peki, gençler mi sizi çekiyor, olgunlar mı? Zenginliğe mi yoksa sadakate mi daha çok değer veriyorsunuz? Sizin için ideal kadın ya da erkek nasıl olmalı? ABD'li bilim insanlarının yaptığı küresel bir araştırma eş seçiminde nelere dikkat ettiğimizi belirledi.

Erkekler ne ister?

Güzellik

Bu sorunun dünya çapında verilen tek yanıtı var: Güzellik! Erkekler için ideal kadın demek birinci derecede güzel kadın demek. Tabii güzellik göreceli bir kavram olduğu; kişiden kişiye, kültürden kültüre değiştiği için "güzellik" olgusunun çerçevesi de genişliyor. Kültürel değerler ve trendler güzelliği belirlemede etken. Örneğin Doğu Sudanlı erkekler için sarkık meme bir tutkuyken, Avustralya'daki Aborjinler tombul kadınları daha çekici buluyor.

Erkeklerin kadında aradıkları saç rengi ve stili konusundaki tercihleri ise neredeyse çocukluklarına kadar inebiliyor. Çocukluk döneminde yaşanan olumlu bir deneyim, yetişkinlikteki beğenilere yön veriyor.

Çirkinlikse dünyanın neresinde olursa olsun önyargı ve bir dışlamaya yol açıyor.

Sadakat
Erkekler için ideal kadında olması gereken ikinci önemli kriter sadakat. Dünya genelinde erkeklerin ortak arzusu bakire bir kadını eş olarak seçmek. Ancak ilişkilerde sınırlayıcı rol üstlenen bekâret beklentisi her toplumun yükselen değeri değil. Örneğin Almanya'da ve İsveç'te kadınlar için cinsel deneyimsizlik eş bulmada önemli bir dezavantaj. Araştırma ekibinden David Buss,"Genelde pek çok toplumda bekâret önemsenir. Almanya ve İsveç'teyse tam tersi bir şekilde önemsiyor" diyor.

Yaş
Yaş konusunda itibar edilen genel kanı, kadının erkekten daha genç olması gerektiği... Araştırma bu doğrultuda sonuçlara işaret etse de bu durum değişkenlik gösterebiliyor. Bilindiği üzere erkeğin genç eşe yönelmesi, evrim açısından sağlıklı yavruların dünyaya gelebilmesi için önemli.

Genel kriterler
Güzellik, sadakat ve yaş kriterlerinin dışında ideal kadında aranan diğer özellikler de şunlar: Fiziksel uygunluk, görgü, dürüstlük, zekâ ve mizah... Bazı kültürlerde ekonomik durum da önemli bir ölçüt. Aslına bakılırsa para ve sosyal statü, erkeğin de kadında aradığı bir kriter olma yolunda hızla ilerliyor.