İlişki sorunluysa kadın, partnerini aldatıyor !

İlişki sorunluysa kadın, partnerini aldatıyor !
Güncelleme:

İşte kadınları aldatmaya yönelten en sık rastlanan 6 durum...

Amerika eski başkanı Bill Clinton'un eşi Hillary Clinton, aldatılmasına rağmen evliliğini sürdürerek kadınlar arasında bir sembol haline gelmişti. Ancak bu günlerde bir kadın, sorunlu giden bir ilişkinin içinde sıkışıp kalmak ve arkadaşlarına şikayet etmek yerine aldatmayı seçebiliyor. Bilimsel açıdan konuya baktığımızda gerçekten de çok ilginç veriler ortaya çıkıyor.

İşte kadınları aldatmaya yönelten en sık rastlanan 6 durum.

1.Sıradanlık Eşler Arasına Mesafe Koyuyor

Amerikan St. Johns Sağlık Kurumu'nda yönetici olarak çalışan Psikolog Dr. Nancy O'Reilly en sık rastlanan aldatma nedenini, sıradan ve sıkıcı bir hayat yaşanması olarak açıklıyor. Her gün çocuklar, faturalar, ev işleri derken kendini sürekli tekrar eden bir hayat kadınları bunalıma sürüklüyor. Bu durumda kendini ev işleri yapan birinden farksız görmeye başlıyor ve dışarıdan gelen herhangi bir ilgi dikkatini çekiyor.

Amerikan Oakland Üniversitesi'nde Sosyoloji Profesörü ve Michigan Üniversitesi'nde araştırmacı profesör olarak çalışan Teri Orbuch, ' Eğer eşler arasında duygusal ya da fiziksel bir iletişim sorunu varsa, kadınlar bu isteklerini giderebilecekleri ilişkiler kurmaya yönelebiliyor. Yaşadığınız ilişki sizi mutlu etmiyorsa, bu duyguyu eşinizden başka birinde arayabilirsiniz,' diyor.

2.Paralel Hayatlar

Evlendikten sonra her adımı birlikte atmaya alıştığınız eşinizle farklı ilgi alanlarına sahip olmak, aradaki bağların zayıflamasına neden olabilir. Eşiniz futbol maçı izlemek isterken siz sinemaya gitmeyi tercih edebilirsiniz.

Zamanla birlikte geçirdiğiniz zaman ve ortak noktalarınız azalır. Gittiği yerlerde onunla aynı zevk ve hobileri paylaşan bir erkekle karşılaştığında ise kadın, bu kişiyle eşinle olduğundan daha fazla şey paylaştığını ve onun yanında daha mutlu olduğunu düşünebilir. Uzmanlara göre bu duygu; kadını, gerçekten istemese bile, eşinde bulamadığı mutluluğu dışarıda aramaya itebiliyor.

3.Heyecan Bitince Sorunlar Başlıyor

Dr. Nancy, ' Bazı kadınların oldukça güzel evlilikleri var; çocuklar, eşleri ve sağlıkları yani her şey yolunda. Ancak evlilikleri sıkıcı olmaya başlamışsa yeni heyecanlar aramaya yönelebiliyorlar,' diyor.

Her şey yolunda gitse bile ilişkinin ilk zamanlarındaki hayallerin, umutların, saatlerce oturup sohbet etmenin özlemi ağır bastığında kadınlar, bu heyecanları yeniden yaşamak istediklerini belirtiyorlar.

Ünlü bir sosyal ağ yöneticisi Stephany Alexander sitede yürüttüğü anket sonucunda ' Aldatan bir kadın, yakalanmamak için uğraşmanın ve kovalamanın verdiği heyecanı cazip bulur,' diyerek kadınların aldatmalarının nedenlerinden birini açıklıyor.

4.İntikam Alma İsteği Ağır Basıyor

Günümüz kadınları eskiden olduğu gibi oturup eşlerinin onları aldatma ihtimalini düşünmüyor. Uzmanlara göre, eğer bir kadın eşinin onu aldattığına dair en ufak bir şüphe dahi duyarsa, intikam alma isteğiyle o da aynı yolda ilerleyebiliyor.

'Göze göz, dişe diş' mantığı günümüz ilişkilerinde dahi görülebiliyor. Eşlerinin onları aldattığını düşünen kadınlar aynı hakkı kendilerinde de görüyor. Tartışılabilir bir bahane olmasa da çoğu kadın eşlerinin onları aldatmasına karşılık intikam almayı tercih edebiliyor.

5.Güvende Hissetme İhtiyacı

Kadınları aldatmaya iten bir diğer neden ise kendilerini güvende hissetme istekleri. Bir ilişki başladığında kadın her konuda kendini güvende hissetmek ister. İşte, evde ve dışarıda başkalarından gelebilecek tehlike ya da durumlara karşı korunma ihtiyacı hisseder. Bir sorun olduğunda yanında birinin varlığına gereksinim duyar.

Uzmanlara göre, eğer erkek bu güveni sağlamada başarısızsa, kadın kendini savunmasız ve yalnız hissedebilir. Böyle bir durumda kadın, eşiyle konuşarak bu sorunu çözemediğinde, ihtiyacını duyduğu korunmayı başkalarında arayabilir.

6.Ego Tatmini

Kadınlar çok sevdikleri ve sevildiklerini hissettikleri bir ilişki yaşıyor olabilirler. Ancak eşinin onu sevdiği için iltifat ettiğini düşünmeye başladığında, gerçekten güzel ve çekici olduğunu başkalarından da duyma isteği duyar.

Başka birisiyle birlikte olmak, hala arzulanılan bir kadın olduğunu kendine kanıtlamanın en kolay yoludur. Dr. Orbuch bu durumu; ' Eşiniz sizi ne kadar severse sevsin, güzelliğinizi ve çekiciliğinizi diğer kişilerden de duymak isteyebilirsiniz. Bu durumda kadınlar eşlerini aldatma yolunu seçerek kendi egosunu tatmin edebilir,' diyerek açıklıyor.

Aldatmanın ardındaki neden ne olursa olsun, erkekler eşleri ile kendileri arasındaki sorunları çözmeye çalışmalıdır. Kadınlar oldukça duygusaldır. Sevgi ve şefkatle yaklaşıldığında, bir hata yapmış olsalar bile pişman olup hemen geri adım atmayı düşüneceklerdir.

Küçük sorunların büyüyerek ilişkinizi bozmasını izlemektense problemler henüz çok küçükken çözmeyi deneyin. İki insan arasındaki ilişki, kendini sürekli yenilebilen ve ilk günkü heyecanı korumaya çalışan bireyler sayesinde uzun yıllar sürüp gidebilir.

RealAge / Çeviren : Gizem Aydoğan