Kadınlar kaderine boyun eğiyor !

Kadınlar kaderine boyun eğiyor !
Güncelleme:

Kadınların yüzde 90’ı kaderiyle baş başa, kendi yaşamını sürdürmeye çalışıyor...

2011 yılında hayata geçirilen Gelincik Projesi kapsamında yaklaşık 25 bin kadının ve çocuğun şiddet gördüğü gerekçesiyle yardım talebinde bulundu. Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede çare toplumsal seferberlikten geçiyor” dedi.

Ankara Barosu 2011 yılında şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara hukuki ve psikolojik destek sağlamak amacıyla “Gelincik Projesini” hayata geçirdi. Proje kapsamında, 7 gün 24 saat hizmet veren oluşturulan 444 43 06 numaralı Alo Gelincik Hattı’nı 3 yılda 25 bin kadın ve çocuk arayarak yardım istedi. Şiddet gören 2 bin 923 kadın ise Gelincik Merkezi’ne bireysel başvuru yaptı. Başvuruları değerlendiren Gelincik Merkezi, 2 bin 418 kadına avukat atadı, 520 kadını sığınma evine yerleştirdi. Merkez, 15 kadının eğitim giderlerini üstlenirken, 210 kadına ise psikolojik destek sağladı.

SADECE YÜZDE 10’U BAŞVURUYOR

Türkiye’de kadına ve çocuğa yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çeken Ankara Barosu Başkanı Avukat Sema Aksoy, Gelincik Projesi’nin bir sosyal sorumluluk mücadelesi olduğunu savundu. Türkiye’de şiddet gören kadınların ancak yüzde 10’unun bir kuruma başvurduğunu belirten Aksoy, şunlar söyledi:

“Kadınların yüzde 90’ı kaderiyle baş başa, kendi yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Gelincik Projesi bu anlamda, kadınları cesaretlendirdi. Projenin ana teması şiddet görmüş kadının doğrudan doğruya bize ulaşmasıdır. Kadın bize ulaştıktan itibaren de elini hiç bırakmıyoruz. Bu anlamda da başarılı olduk. Binlerce kadın hattımızı arayarak bize ulaştı. Daha sonra tüm Türkiye’den, hatta Almanya, Fransa, Hollanda gibi Türklerin yoğun olduğu ülkelerden kadınlar aramaya başladı.”

Hürriyet