Mehmet Öz'den evlilik önerileri

Mehmet Öz'den evlilik önerileri
Güncelleme:

Evlilikleri en çok dış etkenler yıpratıyor...

Bütün bu evlilik öncesi hedefler ve değerler iyi, hoş ama sürekli olarak yeni sorunlar ve problemlerle (çocuklar, para vs.) karşılaşacağınız için önemli olan özellikle de ilişkiniz gelişirken, konuşup anlaşarak ortak bir görüş belirleyebilmektir.

İlk çıkmaya başladığınızda eşinizin nasıl olduğunu hatırlayın. Birbirinizden etkilenmenize neden olan özelliklerine odaklanın. Daha çok anlaşmaya çalışın. Evlilikteki en önemli kurallar ikinizin de üzerinde anlaştığı kurallardır. Kimse zarar görmediği sürece (önemli olan da budur) eşler arasındaki her "kural" tartışılabilir. Bu, mali konulardan, çocuk yetiştirmeye, tatil için nereye gideceğinize kadar her şeyle alakalı olabilir.

Eşinize Odaklanın

İlişkinize odaklanın. Çocuğunuz olduğu zaman dünyanın onların etrafında döndüğü doğru ama çocuklarınıza veli, ebeveyn, gözetmen, akıl hocası olurken bile öncelikli olan ilişkinizin çocuklarınızla değil, eşinizle olan ilişki olduğunu unutmayın. Özellikle zaman ve ilgi söz konusu olduğunda bunu hatırlamalısınız. Zor olduğunu biliyorum ama evlilikte ne kadar mutlu olunursa, çocuklarla ilgili konuların üstesinden gelmenin o kadar kolaylaştığını unutmamakta fayda var.

Ortak Görüş Belirleyin

Evliliğinize yönelmeniz çocuklarınıza sevgi dolu bir ortamda büyüme olanağı sağlayacaktır. Ayrıca unutmayın ki çocuklarınız bir gün evden gidecek ve hayatınızın geri kalanını geçirmek için yanınızda eşiniz kalacak. Ortak bir görüş belirleyin. Evlenmeden önce çocuklarınızı belli bir dine göre yetiştirmek veya hiç fast food yedirmemek gibi kararlar almış olabilirsiniz.

Problemlere Eleştirel Yaklaşmayın

Bütün bu evlilik öncesi hedefler ve değerler iyi, hoş ama sürekli olarak yeni sorunlar ve problemlerle (çocuklar, para vs.) karşılaşacağınız için önemli olan özellikle de ilişkiniz gelişirken, konuşup anlaşarak ortak bir görüş belirleyebilmektir. Ortak görüş belirlerken iki tarafın da problemleri eleştirel olmayan şekillerde ele alması ve çözümlemesi gerekiyor.

Özel Olduğunu Hissettirin

Anlaşamadığınız noktalarda, problemleri çözmek için, iki tarafın ortaya sunduğu farklı yaklaşımlardan faydalanmaya çalışın. Spontane davranın. Şu anda, eşinizin hoşuna gidebilecek 3 tane şey söyleyebilir misiniz? O halde bir tanesini yapın. Evet, tam şu anda. Unutmayın ki sürpriz olarak ne yaptığınızın önemi yoktur, önemli olan onun için özel bir şeyler yapmaya vakit ayırmış olmanızdır.