Nikah şekeri nasıl yapılır?

Nikah şekeri nasıl yapılır?
Güncelleme:

İlk önce nikah şekerinizi nasıl tedarik edip satın alacağınıza karar vermelisiniz.

Düğün için yapılan hazırlıklar sırasında o kadar çok tamamlanması gereken adım var ki evlilik öncesinde yaşanan bu büyük stres çiftler için adeta bir ızdırap haline gelebiliyor.

Düğünün yapılacağı yerden tutun da evin hazırlanmasına ve davetlilerin belirlenmesine kadar varolan bu organizasyonel karmaşa elbette nikah şekerlerinde de kendini gösterir ve nikah şekerleri için ne yapılması gerektiği büyük ihtimalle hep son günlere bırakılır.

Nikah şekeri seçiminin nasıl yapılacağından ve dağıtıma hazırlanırken nelere dikkat edilmesinden bahsedeceğiz. Malum, nikah şekeri olmadan nikah olmaz.

İlk olarak nikah şekerinizi nasıl tedarik edip satın alacağınıza karar vermelisiniz. Bazı çiftler dışarıda hazır yaptırırken bazıları da kendileri uğraşarak nikah şekeri yapımına girişirler. Her iki durumda da nikah şekerlerinin yapımına 1-2 ay önceden başlamalı yahut satın alacağınız yere siparişinizi aylar öncesinden vermelisiniz. Zira düğün yaklaştıkça artan işler ve heyecan nedeniyle bu konuda sıkıntılar yaşama ihtimaliniz yüksektir.

Eğer evde hazırlamaya karar verdiyseniz internette bulabileceğiniz çeşitli örnekleri inceleyebilir ve gereken malzemeleri alabilirsiniz. Dışarıya yaptırmaya karar verdinizse sadece tek bir yere bakmamalı, çeşitli tedarikçilerin modellerini ve fiyatlarını da incelemelisiniz.

Nikah şekeri dağıtımında dikkat edilmesi gereken konulardan birisi de düğününüze gelecek olan ailelerin ve ziyaretçilerin nasıl olduklarına göre şekerlerin yapımına karar vermektir. Genç ağırlıklı bir düğün ile daha yüksek yaşlı ziyaretçilere sahip olan düğün arasında nikah şekerinde bile farklılıklar olmalıdır. Ayrıca ziyaretçilerin hayat tarzları da şekerin daha geleneksel mi yoksa modern bir yapıda mı olacağını etkilemektedir.

Bunların yanında şekerin modeli yani tarzına karar vermek en zor noktalardan bir tanesidir. Nikah şekeri yapan yerlerin kataloglarını bol bol incelemeli ve müstakbel eşinizle birlikte kararınızı vermelisiniz. Bazı yerler özel tasarımlı nikah şekerleri de yapabildikleri için onların bilgilerinden aklınızdaki fikirleri doğru şekilde anlatarak faydalanabilirsiniz.

Herşeyi halletikten sonra düğün gününüz geldi ve şekerleri nasıl dağıtmanız gerektiğine dair aklınızda sorular varsa o kadar da endişelenmeyin. Pek çok nikahta şekerler hemen girişte sevimli sepetler içerisinde dağıtılmaktadır. Ayrıca biraz daha zahmete girmek isteyenler misafirlerin masalarına şekerleri önden yerleştirmekte ve dağıtımla daha sonra uğraşmamaktadırlar.