Romantik evlilik teklifi için dünyanın en gözde 10 şehri

Romantik evlilik teklifi için dünyanın en gözde 10 şehri
Güncelleme:

Seyahat arama ve karşılaştırma sitesi momondo, Sevgililer Günü öncesi dünyanın dört bir yanındaki en romantik şehirleri listeledi.

Seyahat arama ve karşılaştırma sitesi momondo, sevgisini doyasıya haykırmak isteyenlerin evlilik teklifi yapabilecekleri en romantik 10 şehri belirledi. Hayatının en önemli sorusunu sormaya hazırlanan romantik aşıklar, sevgilisinin unutamayacağı bir evlilik teklifi için bu şehirlerden birini tercih edebilirler.

İşte hayatınızın aşkına evlenme teklifi yapabileceğiniz dünyanın en romantik 10 şehri:

\"whitsundays.+avusturalya.jpg\"

Whitsundays, Avusturalya

Whitsundays’de bulunan kalp şeklindeki doğal bir yapı olan Kalp Resifi (Heart Reef) ulaşılması güç bir mekan. Bu ilginç yere ulaşmak için ya helikopter ya da bir deniz uçağı kiralayıp üstünde uçarken evlilik teklifinde bulunabilirsiniz. Ayrıca denizden 212 metre yüksekte bulunan Hamilton, Whitsunday ve Haslewood adalarını izleyebilir, eğer şanslıysanız kristal berraklıktaki sulardan geçen balina ve yunus sürülerini görebileceğiniz Oldfield Dağı’nın zirvesine de çıkabilirsiniz.

\"londra.+ingiltere.jpg\"

Londra,İngiltere

London Eye’da özel bir kabin içinde şampanya ve biraz şekerleme romantik bir alternatif olabilir. Bunun yanı sıra Shard’ın 68, 69 veya 72’nci katlarından birisini tercih ederek keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz. Sevgilinize alışılmışın dışında bir evlenme teklifi yapmak isterseniz Londra’nın kalbinde yer alan 17’nci yüzyıldan kalma anıt size ilginç bir öneri olabilir. Sizden önce Londralıların nesiller boyu yaptığı gibi 311 taş merdiveni sonuna kadar çıkabilir, anıtın en yüksek noktasından şehrin antik ile modern yapılarının görkemli buluşmasını izlerken hayatınızın sorusunu sorabilirsiniz. Alevlere benzeyen küresi ile bir mum gibi duran anıt Büyük Londra Yangını’na işaret ediyor. Aşkın sonsuz ateşini veya yepyeni bir başlangıcı teklif etmek için uygun bir yer.

\"paris.+fransa.jpg\"

Paris, Fransa

Eyfel Kulesi veya Arc de Triomphe romantizmin simgesi olarak bilinse de evlilik teklifiniz için tavsiye edeceğimiz yer Lüksemburg Bahçesi. Burası bilindiği üzere Baudelaire, Balzac, Hemingway ve Sartre gibi yazarlar tarafından çok sevilen bir mekan. Evlilik teklifi için önerebileceğimiz favori nokta ise Medici Çeşmesi. 17’nci yüzyılda kralın dul karısı tarafından yaptırılan heykelin dikkat çekici noktası güçlü Polyphemus tarafından kollanan genç aşıklar, Acis ve Galatea’dır.

\"erona.+italya.jpg\"

Verona, İtalya

“Adil Verona, hayatlarımızın sahnelendiği yer.” Shakespeare’in efsane oyunu Romeo ve Juliet İtalya’nın bu şehrinde geçer. Aşkı anlatan bu hikayenin bir kahramanı olarak yeni hayatınızın ilk adımını burada atabilirsiniz. Bunun yanısıra Giardino Giusti’nin içini görmenizi tavsiye ederiz. Rönesans Bahçesi’nin yüksek kulesinden göz kamaştırıcı, kuleleri ve zamanın ötesinde ihtişamlı görünümü ile Verona sizi bekliyor.

\"iyana.+avusturya.jpg\"

Viyana, Avusturya

Habsburg’un yazlık evi Schonbrunn Sarayı, İmparatoriçe Maria Theresa’nın kocası ve 16 çocuğu ile yaşadığı yerdir. İmparatorluk şehrinde dikkat çeken evlilik teklifi noktalarından birisi olsa da Jane Austen tarzı bir balo sırasında evlilik teklifi etmek kesinlikle farklı olacaktır. Viyana balo sezonu şehrin dört bir yanına ait 450’den fazla dansa şahitlik ediyor. En güzel kıyafetlerinizi ve mücevherlerinizi giyinin ve eski Viyanalılar gibi vals yapmaya hazırlanın.

\"ew+orleans.+abd.jpg\"

New Orleans, ABD

Big Easy’ye (New Orleans’ın takma isimlerinden birisi); müziği, mutfağı ve Anka kuşu benzeri karakteri ile ün yapmış bu şehre aşık olmak son derece kolay. Bourbon Caddesi, baştan çıkaran şarkılarla dolu barları ve harika içkileri ile sizi kendisine çekebilir. Burası evlilik teklifi için ideal bir mekan olsa da teklifinizi romantik, eski usül maun tramvayda veya Audobon Parkı’nın yosunla kaplı meşe ağaçlarının gölgesinde yapabilirsiniz.

\"agra.+hindistan.jpg\"

Agra, Hindistan

Tac Mahal’den başka gerçek aşka adanmış çok az sayıda kalıcı vasiyet vardır. Şah Cihan tarafından karısının anısına yaptırılan bu yapı dünyanın en görkemli anıtlarından birisi. En eski Babür Bahçesi olan Ram Bagh, Tac Mahal’den sadece 5 kilometre uzakta bulunuyor.

Adeta cenneti çağrıştıran Pers stilindeki bahçe daha az kalıplaşmış bir konuma sahip. Yamuna Nehri ile beslenen patikaları, su kanalları ve şelaleleri yanında bulunan gölgelik köşkleri hayatınızın en önemli sorusu için benzeri olmayan bir atmosfer sunuyor.

\"granada.+ispanya.jpg\"

Granada, İspanya

Granada’da şehre yukardan bakan bir tepeye kurulmuş, tarihi saray-kale Elhamra, İspanya’nın en romantik yerlerinden birisi. Anlaşılması güç tasarımı ve şırıldayan çeşmeleri ile aşıklar için tam bir cennettir. Tam bir turist mıknatısını olan Granada kaçamağınıza farklılık kazandırmak için Albaicin’e kadar tırmanabilirsiniz. Burası Elhamra Sarayı’nın etkileyici görüntüsünün yanında, arnavut kaldırımı sokakları ile küçük meydanların labirentler oluşturduğu, balkonlardan taze sardunyaların sarktığı ve sihirli atmosfere sahip bir Arap mahallesidir. En yakın merkezi havalimanı Malaga’da bulunur.

\"san+francisco.+abd.jpg\"

San Franscisco, ABD

Golden Gate Köprüsü, gün doğumunda Coit Kulesi’nin en yüksek noktası veya Harry Denton’un Starlight Odası iyi alternatifler olabilir. Legion of Honor Sarayı da (güzel sanatlar müzesi) Paris tarzı mimarisiyle köprü ile körfezin harikulade görüntüsünü sunuyor. Burası aynı zamanda evlilik törenleri için de bilinen, ünlü yerler arasındadır.

\"ancouver.+kanada.jpg\"

Vancouver, Kanada

Dağların, geniş gökyüzünün ve denizin kışkırtıcı bir karışımı olan bu şehir evlilik teklifi için iyi bir alternatif. Her sene altı milyon ziyaretçiyi çeken Queen Elizabeth Parkı yaklaşık 530 dönüme yayılmış gür yemyeşil bir alan. Doğayla iç içe olmayı seven çitfler burada romantik dakikalar geçirebilirler.

Batı Vancouver’da bulunan Deniz Feneri Parkı ise çok daha kayalık bir mekan. Parkın yağmur ormanı, Burrard Körfezi’nin ışıl ışıl sularına yol veriyor. 1914 yapımı deniz fenerinin yoğunlaştırdığı hislerle birlikte tam olarak dünyanın en uç noktası tarzında bir konuma sahip.

Leyditurk.com