Uzun ömürlü evliliğin sırları

Uzun ömürlü evliliğin sırları
Güncelleme:

Uzun soluklu bir evliliğin yolu ilk önce saygıdan geçiyor.

Uzun ömürlü evlilik için ilk şartı saygıdır. Eşinize saygı duyuyor olabilirsiniz. Peki, yaşam tarzına, beğenilerine, zevklerine, kurallarına saygı duyuyor musunuz? Şayet yanıtınız “evet” ise evliliğinizin uzun süreceğinden emin olabilirsiniz. Ancak hayır yanıtını veriyorsanız davranışlarınızı gözden geçirmenizin vakti gelmiş demektir.

Geçmişi hatırlatmayın!
Çiftler evlilik kararı almadan önce iyi ya da kötü pek çok yaşanmışlığa sahip olabiliyorlar. Eşinizin geçmişinde yaptığı hataları her fırsatta dile getirmek evliliğinizin sallantıya girmesinden başka bir kazanç sağlamayacaktır. Eşinize hatırlamak istemediği anıları da dahil olmak üzere sürekli geçmişi hatırlatmayın! Aksine kötü hatırlarını unutmasını sağlamalısınız.

Sevildiğini bilmeli
Kadınlar sevgilerini eşlerine belli etmekten kaçınırlar. Her nedense erkeklerin şımaracağı, çok sevildiğini anlarsa kendisini “çantada keklik” olarak görebileceği gibi yanlış inanışlar evliliklerde eşlerin arasına buz kitlelerinin girmesine davetiye çıkarıyor. Eşinize onu sevdiğinizi mutlaka belli edin ve hatta bunu dile getirin. Eşiniz sevildiğini bilmeli.

Paylaşıma önem verin
Yaşadıklarınızı eşinizle paylaşmaya özen gösterin. Elbette en küçük olayları dahi anlatmanızdan söz etmiyoruz. Ancak olaylaş karşısında ne hissettiğinizi ya da olaylara bakış açınızı eşinizle paylaşmaktan kaçınmayın. Bunu yaparsanız kısa sürede eşinizin de sizinle daha fazla paylaşımda bulunacağını göreceksiniz.