Ya o yanlış kişiyse?

Ya o yanlış kişiyse?
Güncelleme:

Eş olarak seçtiğiniz insan doğru kişi mi?

Evlilik, kısaca "ben"den "biz"e geçiş olarak tanımlanabilir. Birlikte mutlu olmak, birlikte üzülmek; yani paylaşmaktır. Aynı zamanda kişinin tüm hayatını etkileyen önemli bir karardır da. Ne de olsa hayatın geri kalanı, eş olarak seçilen kişiyle geçecektir.

Günümüzde eş seçimi kimi zaman eşler arası uyumdan çok, maddiyat ve kariyer gibi kavramlar dikkate alınarak yapılabiliyor. Burada unutulmaması gereken şey, evliliğin bir aile kurma amacıyla yapıldığıdır. Bu birliktelik, bir şirket ortaklığı değil, eşlerin birbirlerine duygularını ve kendilerini verdikleri bir ortaklıktır. Evlilik, iş hayatınızla birlikte özel hayatınızı da kapsayan, kâr kaygısı olmadan kurulan bir ortaklıktır.

Zenginlik, kariyer ve asalet ön planda tutularak yapılan evliliklerde, kaçınılmaz son mutsuzluktur. Bu noktada kişinin, birlikte mutlu olabileceğine inandığı kişiyi eş olarak seçmesi en mantıklısıdır. Kişinin zengin, asil ya da kariyer sahibi olması, onun ideal bir eş olacağı anlamına gelmez.

Günümüzde eşler arası uyumu göz ardı ederek evlenen pek çok çift, yaşadıkları geçimsizlik ve problemler nedeniyle uzmanlardan yardım istiyor. Bu çiftlerin büyük çoğunluğu da, mutlu olmamalarına rağmen evliliklerini sürdürmeye çalışıyor. Bu durum da, ne yazık ki duygusal açıdan sağlıksız insanlar yaratıyor. Eskilerin söylediği şu sözün doğruluğu da böylece kanıtlanmış oluyor: "Parayla saadet olmaz."