Göz kapağı dolgusuyla daha genç bir görünüm!

Göz kapağı dolgusuyla daha genç bir görünüm!
Güncelleme:

Göz kapaklarında sarkmalar, boşluklar, içe göçük görünüm, gözaltı çukurları, koyu halkalar, göz kapağı deformitesi ve gözaltı torbaları yüzün olduğundan yaşlı görünmesine yol açıyor.

Göz kapağı dolgusuyla bu sorunlardan kurtulabilirsiniz. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, üst ve alt göz kapağı dolguları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

“Gözlerin daha çabuk yaşlanmasının nedeni göz çevresindeki hacim (yağ) kaybıdır. Yaşlanma sürecinde gevşek üst göz kapağı derisi, içi boş üst göz kapakları ve göz altında "torba" veya "koyu halkalar" kişinin olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olabiliyor. Yaşlandıkça yağ kaybı, kırışıklıklar, deri katlanmaları, göz kapağı gevşeklikleri, göz torbaları, sarkık kaşlar vb. yüzüne sarkmasına neden olur. Böylece gözlerin ve yüzün daha zayıf, yorgun, yaşlı görünmesine yol açar. Ayrıca cildin kalitesi de kötüleşir.”

Göz kapağı dolguları nasıl uygulanır?

“Göz kapak dolgusu, göz çevresindeki boş alanların etrafına, hasta oturma pozisyonundayken enjekte edilir. Hem üst hem de alt göz kapağındaki sorunlar dolgu enjeksiyonu tekniği ile giderilebilir. Hasta el aynasıyla sonuçları hemen görebilir. Göz kapağı dolgu enjeksiyonu mutlaka klinik ortamda, alanında uzman bir cerrah tarafından uygulanmalıdır. Anestezi kullanımı gerekmez. Hyalüronik asit enjeksiyonu ile üst ve alt kapaktaki hacim boşlukları giderilebilir, içe çökük alanlar yükseltilebilir. Bu sayede göz kapaklarının daha gergin durması ve ışığı tam olarak yansıtması sağlanır. Böylece göz kapaklarındaki sarkmalar, gevşemeler ve koyu halkalar giderilebilir. Göz kapağı dolgusu ortalama 10-15 dakika süren pratik ve hızlı bir uygulamadır. İlk kez uygulanan göz kapağı dolgusunun etkisi yaklaşık 2 yıl sürer, ancak sonraki enjeksiyonların etkisi çok daha uzun sürebilir.”

Göz kapağı dolguları çok dikkatli uygulanmalı!

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk “Operasyondan önce hastanın göz kapaklarındaki sorunların iyi analiz edilmesi ve enjeksiyon uygulanacak noktaların da doğru belirlenmesi gerekir. Göz kapağı derisi vücudun en ince derisidir, tolere etme kapasitesi düşüktür. İstenilen estetik sonucu elde etmek için göz kapağı dolgusu doğru noktalara ve eşit miktarda enjekte edilmelidir. Riskli bir bölge olduğu için sağlık merkezinizi ve cerrahınızı dikkatli seçmeniz gerekir.”

#GüncelÖztürk #GözKapağıDolgusu #DolguEnjeksiyonu #GözKapağıEstetiği