10 dakikada 10 yıl geriye gidin

10 dakikada 10 yıl geriye gidin
Güncelleme:

Giden yılları gençliğe çevirmek için 10 dakika yeterli

Dış görünüme önem veren herkes cildinin kusursuz olmasını ister. Şehir hayatı, kapalı iş ortamları ve bilgisayar başında geçirilen uzun saatlerden sonra siz yaşınızı söylemeseniz de cildiniz yaşınızı ele veriyor. Fraksiyonel CO2 Lazer yöntemiyle artık kaç yaşında görünmek istediğinize kendiniz karar verebiliyor, yıllara meydan okuyabiliyorsunuz. Estetik Plastik ve Rekonstruktif Uzmanı Op. Dr. Alper Tuncel, “Bu yeni yöntem ile 10 dakikada 10 yaş gençleşmek mümkün” diyor.

Yaşın ilerlemesiyle oluşan kırışıklıkların ve deformasyonların yüze yansıdığını belirten Estetik Plastik ve Rekonstruktif Uzmanı Op. Dr. Alper Tuncel, yaş sorununun önüne geçmek için yüzdeki kırışıklık ve lekelerin giderilmesinde en kalıcı yöntemin Fraksiyonel CO2 Lazer olduğunu ifade ediyor. Eskiden yüz gerdirmek için uygulanan yöntemlerde iyileşme süreci uzun zaman alırken, Fraksiyonel CO2 Lazer yöntemi ile bu zaman artık kısalıyor.

Fraksiyonel CO2 Lazer’ in Farkı

Yöntemin oldukça pratik bir şekilde uygulanabildiğine değinen Tuncel, işlem yapılan bölgede cildin üst yüzeyinin eski tekniklerde olduğu gibi komple bir müdahaleye tabi tutulmadığı için kısa sürede iyileşilebildiğini belirtiyor.

Dr.Alper Tuncel, cilt gençleşmesi ve yenilenmesi olarak adlandırılan Fraksiyonel CO2 Lazer yöntemi ile ciltte gerginlik ve canlılık, cilt üzerindeki pürüzlerde, lekelerde ve izlerde yüksek seviyede azalma ile ciltteki gözeneklerin daralarak cildin yapısının 5-10 yıl önceki durumuna geri dönebildiğini söylüyor.

Fraksiyonel Lazer Uygulama Aşaması

Fraksiyonel lazerin, trend gençleşme yöntemi olduğunun altını çizen Op. Dr. Alper Tuncel, yöntemin uygulanmasının basit bir işleme dayandığını belirterek;  “Lazerin bir iğnenin 1000 de 1’i kalınlığında yüzlerce mini ışınlara ayrıştırılması sayesinde, ışınlar dokuların içine nüfuz edip cildi tamamen tazelemiş ve yenilemiş oluyor. 10 dakika süren bu yöntem ile ciltteki kollajenler canlanırken, üst derideki kök hücreler aktive edilerek yeni epitel hücrelerin yüzeyi örtmesi sağlanmış oluyor” diyor.

Fraksiyonel CO2 Lazer’ in Kullanıldığı Alanlar Nerelerdir?

Op. Dr. Alper Tuncel Fraksiyonel CO2 Lazer yönteminin uygulama alanlarının cilt yenileme, yüz gençleştirme, iz tedavisi, özellikle yüz, sırt ve göğüste oluşan akne izleri ve

çukurları, yara ve yanık izleri ve deri çatlaklarının görüntüsünün düzeltilmesinde, göz kapakları, boyun, dekolte bölgelerindeki, el üstündeki kırışıklıklar ve lekelenmeler olduğunu belirtiyor .