2015'te silikonlar çıkıyor !

2015'te silikonlar çıkıyor !
Güncelleme:

Estetik ve Plastik Cerrah Dr. Osman Şenel, yeni yılın estetik trendlerini anlattı.

2015\'te hangi estetik uygulamalar öne çıkacak? Geçtiğimiz günlerde Amerika\'da yapılan estetik kongresine katılan Estetik ve Plastik Cerrah Dr. Osman Şenel yeni yılın en belirgin trendlerini anlattı.

GENİŞ VE DİRİ KALÇALAR

Estetik dünyasında büyük kalçaların öne çıktığını belirten Dr. Şenel, Kim Kardashian, Jennifer Lopez gibi ünlü isimlerinki gibi geniş kalçalara sahip olmak isteyenlerin sayısında artış olduğunu söylüyor. Şenel, \"Popo ameliyatları genel ya da bölgesel anestezi ile yapılır ve iyileşme süreci oldukça kısadır. Büyük ve sarkmış bir poponun müdahalesi zordur ve her zaman istenilen sonucu vermez. Çünkü büyük bir popoyu küçültmek mümkün değildir. Küçük bir popoyu, yuvarlak ve daha büyük hale getirebiliriz. Başarılı sonuca ulaşmak için kişinin anatomik çatısı çok önemlidir\" diyor.

KÜÇÜK VE DOĞAL GÖĞÜSLER

Dolgun ve doğallıktan uzak, silikonlu iri göğüsler artık geçmişte kaldı. 2015 yılında göğüsler doğal ve küçük bir görünüme kavuşuyor. Yani 90 bedenden 80\'e doğru bir küçülme var diyebiliriz. Dr. Osman Şenel, son teknoloji meme protezleri (akıllı jelli silikon protezler) sayesinde elde edilen ameliyat sonuçlarının doğal ve kişiye özgü planlama imkanları sunduğunu belirterek şöyle konuşuyor: \"Yeni kuşak akıllı protezlerin teknolojik olarak en büyük avantajlarından biri de, protezlerin artık daha çok şekil ve ebat çeşitliliği göstermeleri. Plastik cerrahlar olarak biz, son derece güvenli, hastanın meme dokusuna uyumlu, dokunulduğunda bile anlaşılmayan meme büyütme ameliyatları yapabiliyoruz. 3-4 santimlik bir kesi ile meme başından ve memenin altından ameliyatlar gerçekleştirebiliyoruz. Sonrasında gerekirse, lazer uygulamaları ile ameliyat izleri görünmez hale getirilip, hastaların memnuniyeti arttırılıyor. Yine son 2-3 yıldır, göğüs büyütme ameliyatlarında silikon protezlere alternatif olarak, hastadan alınan yağ dokusu ile memeyi yaklaşık yarım beden büyütebiliyoruz.\"