3 adımda mükemmel gülüş

3 adımda mükemmel gülüş
Güncelleme:

Yaz aylarında güzelleşmek isteyenler, işe dişlerden başlıyor...

Yaz aylarında, özellikle de kadınlar yazın daha fit bir görünüm kazanmak için tatlı bir telaş içine giriyorlar. Tatil planları yapılıyor, diyete başlanıyor, spor yapılıyor ve yazın ışıl ışıl bir görünüm elde etmek için canla başla çalışılıyor. Yaz aylarında estetik açıdan daha güzel bir görünüm kazanmak isteyenler, ilk adım olarak işe dişlerden başladıklarında sonuç mükemmel oluyor. Dişlere yapılan çeşitli estetik uygulamalarla dişlerdeki şekil bozuklukları gideriliyor, dişler beyazlatılıyor, kadınlarda estetik harikalar yaratan botoksun mucizevi etkilerinden faydalanılarak dişler ve gülüşler güzelleştiriliyor. Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, konuyla ilgili görüşlerini paylaşıyor.

İlk adım; diş etlerindeki pürüzler düzeltiliyor

Günümüzde ağız ve diş sağlığını ilgilendiren tedavi uygulamaları dışında, estetik amaçlı uygulamalar da sıklıkla yapılıyor. Diş etlerindeki bozuklukların giderilmesiyle pek çok kişi psikolojik açıdan kendini daha iyi hissediyor, sorunun giderilmesi sayesinde günlük hayatlarında daha rahat ediyorlar.

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle ifade ediyor: \'Dişlerden daha baskın öne çıkan diş etleri ya da asimetrik diş eti görünümleri, estetik diş hekimliği uygulamalarından biri olan Gingivoplasti yardımıyla düzeltilebilmektedir. Lokal anestezi uygulanarak, lazerle fazlalık olan diş eti kısmı çıkarılarak, gerekirse ardından uygulanacak laminate porselen ya da metal desteksiz zirkonyum porselenlerle beklentilerin üstünde sonuçlar alınabilmektedir. Kadınların yakından tanıdığı bir estetik uygulama olan botoks da, artık diş estetiğinde güvenle kullanılmaktadır. Bu uygulama sayesinde, diş etlerindeki görsel kusurlar etkisiz hale getirilebilmektedir. Gülümserken diş etlerinin görünmesi durumunda, burun deliğinin altındaki iki noktaya botoks uygulanarak, üst dudağın bir miktar aşağı inerek diş etlerinin baskın olan görünümü giderilebilmektedir.\'

İkinci adım; Bonding yöntemiyle dişlerdeki renk ve şekil bozuklukları gideriliyor

Hemen hemen tüm yaş gruplarına uygulanabilen Bonding yönteminde kullanılan malzemeler, dişin dış yüzeyine tutturularak uygulanıyor, dişlerdeki şekil ve renk bozuklukları bu şekilde gideriliyor. Bu yöntem sayesinde, kırılmış veya başka şekilde hasar almış dişler onarılıyor, dişler arası boşluklar kapatılıyor, diş boylarını istenilen düzeye getirmek mümkün oluyor. Bu yöntemde seans süresi yaklaşık 15 dakika – 1 saat aralığında sürüyor. Seans süresi, kişinin diş yapısı ve durumuna göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu uygulama esnasında herhangi bir ağrı oluşmadığını belirten Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, çoğu zaman dişi uyuşturmaya dahi gerek duymadan işlemin yapılabileceğini söylüyor.

3. adım; Dişler beyazlatılarak mükemmel bir gülüş garantileniyor

Son adım olan 3. adımda dişler beyazlatılarak, gülüşler mükemmel bir hale getiriliyor. Diş beyazlatma işleminde lazer kullanılarak başarılı sonuçlar elde edildiğini belirten Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle sürdürüyor: \'Diş beyazlatma işleminde öncelikle dişlerdeki gözeneklerin temizlenmesi amacıyla, dişlere oksijenli su veya özel bir jel uygulanmaktadır. Bu maddelere, yaklaşık 45 dakika boyunca lazer ışığı tutularak beyazlama işlemi gerçekleştirilmektedir. Beyazlatma oranı, kişinin diş renginin ve yapısının durumuna bağlı olarak belirlenmektedir. Dişler beyazlatılarak kişiler estetik açıdan tatmin olmakta, mutluluklarını gülüşlerine yansıtabilmektedirler.\'

Çağdaş Kışlaoğlu\'nun da belirttiği gibi, dişlerdeki şekil ve renk bozuklukları estetik uygulamalarla giderilebiliyor, kişiler gülüşlerini öz güvenle sergileyebiliyorlar. 3 adımda dişleri güzelleştirmek için yapılması gereken ise, işi uzman ellere bırakmak ve sonrasında da mükemmel bir sonucun tadını çıkarmaktır.