30 dakikada gençliğinizi geri kazanın

30 dakikada gençliğinizi geri kazanın
Güncelleme:

Anne karnındaki bebekten ilham alan gençlik sırrı...

Anne karnındaki bebeğin görüntülenmesinde kullanılan Ultrasound teknolojisinden ilham alınarak geliştirilen yöntem ile cerrahi müdahaleye gerek kalmadan, 30 dakikada yüzünüzü gerdirerek, yılların aldığı diri ve genç görüntüye geri kavuşmak mümkün. ABD de uygulanmaya başlanan ameliyatsız yüz gerdirme yöntemi olan Ultherapy’i Türkiye’de başarıyla uygulayan ve gelişmesine katkıda bulunan Medikal Estetik Doktoru Emre Çiçek, yöntem hakkında önemli bilgiler verdi.

“Zamana ve strese bağlı olarak cilt esnekliğini yitirir, kırışıklık ve sarkma gibi sorunlar ortaya çıkmaya başlar. Yüzdeki kırışıklı ve sarkmalardan cerrahi müdahale olmadan kısa sürede kurtulmak ise çoğu kişinin hayalidir. Günümüzde her geçen gün yeni buluş ve gelişmelere imza atan tıp dünyası bugün birçok hayalin gerçekleşmesine fırsat tanıyor” diyen, Medikal Estetik Doktoru Emre Çiçek:“Genç ve güzel bir cilde kavuşmak için estetik cerrahi ameliyatları her zaman ilk seçenek olarak görülürdü. Ancak bugün ameliyatlara alternatif, anne karnındaki bebeği izlemeye imkan tanıyan Ultrasound teknolojisinden esinlenerek hayata geçirilen Ultherapy Yöntemi ile elastikiyetini kaybetmiş, sarkmış ve kırışmış cilt, düşük kaş, düşük yanak ve gıdı sorunlarını 30 dakika gibi kısa bir zamanda ortadan kaldırarak, cildin genç ve diri haline kavuşturmak mümkün” açıklamasında bulundu.

İyileşmek İçin Beklemeye Gerek Yok

Kişide özgüven eksikliği başta olmak üzere psikolojik sorunları da beraberinde getiren sarkmış, kırışmış cilt ve düşük kaş, hemenhemen herkesin özellikle de kadınların en büyük sorunlarından birisidir. Ameliyatsız yüz gerdirme ilgili eğitimlerini Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof.Dr. Matthew White ve Prof.Dr. DianeDuncan’dan alan Medikal Estetik Doktoru Emre Çiçek:“Amerika’daki estetik doktorlarının sıklıkla kullandığı ve başarılı sonuçlar elde ettiği Ultherapy teknolojisi; zamanın, stresin, depresyonun cildinizde yarattığı tahribatları ortadan kaldırarak uzun vadede kişiyi genç, güzel ve çekici bir cilde kavuşturuyor” açıklamasında bulunuyor.

Tedavi Süreci Nasıl İşliyor?

İlk uygulamalarının Amerika’da yapıldığı Ultherapy teknolojisi, anne karnındaki bebeği izlemeye imkan tanıyan Ultrasound teknolojisinden esinlenerek ortaya çıkarıldı. Yeni bir yöntem olan Ultherapy teknolojisinde sorunlu cildin alt tabakalarında sıcak noktalar yaratılıyor. Bu sayede cilt kendi onarım sürecini oluşturarak,cildin kırışıklıklarını gideren doğal bir maddesi olan kollagen üretimi başlıyor ve en nihayetinde ciltteki kırışıklar ortadan kalkıyor. Cilt günden güne ışıltılı, gergin ve genç bir görünüme kavuşuyor.

Medikal Estetik Doktoru Emre Çiçek, Ultherapy yöntemi ile ilgili;“ FDA’ nin (American kalite standartları merkezi) 10 hastadan 9 unda yaptığı, yüz germe, kaş asma çalışmasında gözle görülür lift-up etkisi tespit edilmiştir. Bu etki göz çevresindeki gevşemede ve göz kapağındaki kırışmada azalma etkisi yaratmıştır.Boyun gıdı bölgesinde yağlarda sarkmalarda azalma, sıkılaşma ve toparlanma,yanak düşüklüklerinde toparlanma,çene kontürününkaybolduğu durumlarda çene kontürünün düzeltilmesinde etkili olmuştur” diyerek önemli bilgiler verdi. Ayrıca Doktor Emre Çiçek,“Araştırmalar sonucu boyun ve yüz bölgesine ultherapy uygulaması yapılan kişiler daha sıkı, daha gergin ve daha kaliteli yapıda bir cilde sahip olduklarını ifade etmedir” açıklamasında bulundu.

Ultherapy uygulamasının hemen ardından sorunlu ciltteki toparlanmanın kısa sürede başladığına dikkat çeken Medikal Estetik Doktoru Emre Çiçek:“Ultherapy teknolojisi cilde herhangi bir cerrahi müdahalede bulunmaksızın 30 dakikalık bir sürede yapılan uygulamadır. Uygulamanın hemen ardından yavaş yavaş değişmeye başlayan cilt, istenen ideal görünümüne 3 ay gibi kısa bir sürede ulaşıyor. Yapılan tek bir uygulamanın ardından elde edilen başarılı sonuç ciltte 2 seneye kadar muhafaza edilebiliyor.” diyor. Çiçek, Ultherapy ile yüz germe uygulaması yapılan kişilerin günlük aktivitelerine sorunsuz bir şekilde hemen dönebileceklerini ve iyileşme sürecine ihtiyaç duyulmadan yapılan risksiz bir teknoloji olduğu bilgisini desözlerine ekliyor.