5 adımda daha bakımlı saçlar

5 adımda daha bakımlı saçlar
Güncelleme:

Kış aylarında saçlarınızın bakımını ihmal etmeyin...

Ünlü saç tasarımcısı John Wood, kış aylarında cildimiz gibi saçlarımıza da özen göstermemiz gerektiğini söyledi ve ışıl ışıl saçlara sahip olmanın püf noktalarını anlattı.

1. NEMLENDİRİN

Kış aylarında cildinize verdiğiniz önemi saçlarınıza da vermelisiniz. Saçların; yazın kuruması ile kışın kuruması arasında büyük bir fark vardır. Saç; kışın kuruduğunda çok daha kolay kırılabilir. Bu yüzden de soğukta en önemli şey; güvendiğiniz bir ürünle saçı nemlendirip bakım yapmaktır.

2. SIK SIK FIRÇALAYIN

Yağmurlu ve soğuk havalarda saçlarınızı yeterince fırçaladığınıza emin olun. Bu işlemi yaparken de düzleştirici etkisi olan bir ürün kullanın. Böylece fırçalarken saçlarınızı kırmazsınız.

3. TOPLAYIN

Eğer dağda kayak yapıyor ya da tatildeyseniz, saçlarınızı yıkadıktan sonra saç maskesi kullanmayı ihmal etmeyin. Ardından nemli elinizle toplayın ve kurumasını bekleyip sonra açın. Unutmayın; kayarken çok fazla yapılı duran saçların modası çoktan geçti. Yeni trend, doğal saçlar.

4. AÇIK RENKLER SEÇİN

Kışın yüzümüzde pek renk olmaz, biraz daha soluk dururuz. Saçı canlı ve özenli gösteren bir saç tonundan söz ediyorum. Kışın gri havasında koyu renk saçlar hoşuma gitmiyor. Biraz gölge ve parlaklık istiyorum.

5. ŞAPKA KULLANIN

Karlı bir yere gidecekseniz ve saçınız boyalıysa, onu mutlaka bir şapka ve bant altında gizlemelisiniz. Şapka kullanmak istemiyorsanız; saçı dış etkilerden koruyan ürünler tercih edin.

InStyle