Ayak bakımını evde kendiniz yapın

Ayak bakımını evde kendiniz yapın
Güncelleme:

Ayak bakımınız için güzellik salonlarına para harcamayın.

Ayaklar en çok ihmal ettiğimiz lakin gün içinde sürekli kullandığımız organımız. Vücudumuzdaki tüm sağlık sorunları ayak tabanımızdaki noktalardan çıkıyor. Hem sağlık hemde estetik bakımından ayaklarınıza evde uygulayabileceğiniz bir kaç bilgiyi sizlerle paylaşacağım.

- PEELİNG YAPIN!
Taze bir limon sıkın , sıktığınız limonla aynı miktarda bal alıp ikisini karıştırın. Karışımı ayaklarınıza sürüp limonun kabuğu ile ovalayın. Bal ayakları nemlendirirken limonda ölü hücrelerinizi atmanızı sağlayacaktır.

- ILIK SU İLE RAHATLATIN
Ilık su içerisine deniz tuzu gibi ayak bakımı için özel olarak kullanılan minerallerden koyun. Ayaklarınızı 10–15 dakika bu suyun içerisinde bekletin. Bu işlem günün yorgunluğunu atmanızı sağlar.

- PARAFİN UYGULAYIN
Eğer ayağınızda çatlaklar varsa; küçük bir mumu eritin ve çatlakların üzerine sürün. Bu sayede çatlaklarınız düzelir ve ayaklarınız yumuşar.

- TIRNAK BAKIMINIZI AKSATMAYIN
Ayak tırnaklarınızın boyunu fazla uzun olmayacak biçimde küt olarak kesin ardından törpüyle düzenleyin. French oje yardımı ile güzel bir görüntü elde edersiniz.

- MASAJ YAPIN
Ayak tabanınıza nemlendirici veya ayak bakım losyonları ile masaj yapın. Bu masaj sizi ağrılardan ve sinir uçlarınıza uyguladığınız baskılardan dolayı kan dolaşımınızı hızlandırır.