Basenlerinizden bu yoga hareketleriyle kurtulun

Basenlerinizden bu yoga hareketleriyle kurtulun
Güncelleme:

Kalça ve basen problemi yaşıyorsanız bu yoga hareketlerini deneyebilirsiniz.

Uzak Doğu'nun kendine has hareketlerini ve felsefesini yansıtan yoganın ruh sağlığının yanında fiziksel sağlık açısından da iyi olduğu biliniyor. Zayıflamaya da yardımcı olan yoga, eğer çeşitli tekniklerde yapılırsa basenleri, bacakları eritiyor.

Yoga yaparak kalçanızı ve basenlerinizi kalıcı ve etkili bir şekilde incelmeniz mümkündür. Basen ve kalça eritici yoga hareketlerinin başında, kollarınızı yukarı yükseltin, ellerinizi kenetleyin ve yavaş bir ritimle poponuz yere değmemesi suretiyle eğilin ve bu hareketi derin nefes alarak ve vererek ellerinizi indirim kaldırıp uygulayın.

Bir diğer hareketse sırt üstü yere uzanın ve tabanlarınız yere basar pozisyonda kollarınız yerden destek alarak gövdenizi kaldırın. Başınız bu pozisyonda geriye bakacaktır. Teker teker ayaklarınızı aşağı yukarı hareketlerle indirip kaldırın.

Yere sırtüstü dümdüz uzanın. İlk olarak sağ bacağınızla dairesel hareketler yapın ve daha sonra diğer bacağınızla aynı hareketi yapın. Sonrasında her iki bacağınızla da dairesel hareketler yapın.

Yapacağınız bu hareketlerin sabah ve akşamları yarım saat olmak kaydıyla düzenli yapıldığı sürece kalça ve basenleri erittiği belirtiliyor.