Botoks sırası kaşlarda

Botoks sırası kaşlarda
Güncelleme:

Yapısı bozulan kaşlar için artık botoks kullanılıyor.

Kaşlar yıllar içinde bir inceldi bir kalınlaştı. Bu nedenle kaşlarının yapısı bozulanlar için artık plastik cerrahlar botoksu kullanıyor. Artık plastik cerrahlar botoksu kaşlar için de kullanıyor. 2013 yılında başlayan ve önümüzdeki yıl tüm hızıyla devam eden kalın ve düz kontürlü kaşar bakışların çok daha anlamlı olmasını sağlıyor.

Estetik ve Plastik cerrahi Uzmanı Dr. Dilek Avşar, “Bir dönem kaşlar çok ince ve yanlış alındı bu da kaşların küsmesi yani çıkmamasına neden olundu. Kavisler yapıldı, inceltildi. Kaşların gerçek ve doğal yapısı bozulmuş oldu. Şimdi tekrar o doğal yapıya dönülmek isteniyor. İşte bu durumda devreye botoks giriyor. Çünkü pek bilinmese de aslında kaşların güzel görünmesi için botoks oldukça önemli rol oynuyor” diyor.

KAŞLAR DÜZ VE KALKIK OLUYOR

Dilek Avşar’a göre kaşlara doğal kontür verilmesi için botoks yapılabiliyor. Kaşa yapılan botoks kaşın daha düz ama daha kalkık hale gelmesini sağlıyor. Böylece üst göz kapağı üzerindeki çökme ve sarkma giderilmiş oluyor.

Dr. Dilek Avşar, “Kaşa kavis vermeden düz kaldırmak aynı zamanda kaşın içi ve dışı arasında 0.5 cm’lik bir fark yaratıyor. Bu da kişinin yüzünün daha canlı görünmesini sağlıyor. Çünkü botoksla kaşın dış kenarından 5 milimlik bir kaldırma yapılabiliyor” diyor.

Artık hepimizin bildiği gibi botoks gerçek anlamda her yaşta uygulanabilen bir tedavi. Aynı zamanda göz çevresine kontür kazanmış kaşlara ek olarak gözaltında oluşan halkalar, koyu renkler, torbalanmalar ve kaş altındaki boşluklara ışık dolgusu da yapılabiliyor. Bu sayede düşük olan kaş botoksla kaldırılırken ışık dolgusuyla etrafı aydınlatılıyor. Bu işlemlerdeki hedef kişinin canlı ve sağlıklı bakışlara sahip olması oluyor.