Botoksta doğal görünümün sırları

Botoksta doğal görünümün sırları
Güncelleme:

Bahar ve yaz ayları yaklaştıkça daha enerjik ve güzel görünme isteği de artıyor. Genç görünme ile ilgili ameliyatsız tedavilerin en başında da botoks geliyor.

Yüzü dondurmadan, şaşkın bir ifade ile bakmadan yani doğal görünümü bozmadan botoks yaptırmak mümkün mü? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk sizler için anlatıyor.

Botoks estetiği 18 - 65 yaş arası kişilerde yüz ve boyun bölgesindeki kırışık tedavileri için kullanılan ameliyatsız tedavi yöntemidir. Yılda 2 kez tekrarlanması gereken, kalıcı olmayan bir uygulamadır. Botulinum toksin enjeksiyonu yani botoks güvenilirliği kanıtlanmış, estetik cerrahinin dışında tıbbın diğer dallarında da tedavi amacıyla uzun yıllardır kullanılan bir malzemedir. Botoks alanında uzman cerrahlar tarafından uygulandığında kırışık tedavisinin en etkili tedavi yöntemidir.

Cerrahın tecrübesi önemli

Botoks tedavisinin başarısını öncellikle seçilen cerrahın bilgi ve tecrübesi belirler. Yüzde doğru noktalara, doğru dozlarda uygulanan botoks enjeksiyonu donuk, şaşkın ve yapay bir görünüme neden olmaz. Cerrahınızın yüz kasları, hareketleri ve uygulanması gereken botoks enjeksiyonu dozlarını çok iyi bilmesi gerekiyor. Ayrıca yüzdeki olası ödem, morluk ve şişlik gibi yan etkiler botokstan dolayı değil, cerrahın el becerisine bağlıdır. Ayrıca botoks dozlarının yüzde donukluğa neden olmayacak minimal düzeylerde uygulanması da çok önemlidir.

Sağlık merkezinde yapılmalı

Botoks estetiği günümüzde tıp merkezlerinin dışında birçok güzellik merkezinde de uygulanmaktadır. Bu merkezlerde botoks fiyatları daha düşük olabilir. Eğer botoks enjeksiyonu estetiğinde ilk kriter uygun fiyat olmamalıdır. Şaşkın ifadeli, donuk yüzlü, mimiksiz botoks örnekleri çoğunlukla bu tarz merkezlerin ürünüdür. Her türlü estetik operasyon çok ciddi anatomi ve teknik bilgi gerektirir. İlk kriter fiyat değil, tecrübe ve kalite olmalıdır.

Operasyon sonrası dikkatli olunmalı

Cildi güneş zararlı etkilerinden korumak, nemli tutmak, operasyon sonrasında 24 saat ovalamamak iyileşme sürecini hızlandıran faktörlerdir. Güneş kreminin dışında ilk 1 – 2 gün ayrıca şapka kullanılması da tavsiye edilir. Bol su tüketmek, düzenli uyumak, sağlıklı beslenmek her zaman dikkat edilmesi gereken en önemli güzellik kaynaklarıdır.

Sağlıklı yaşama özen gösterilmeli

Tedavi için önceden kişiler kendisini hazırlamalıdır. Herhangi bir alerji, tıbbi durum ya da hastalık varsa cerraha söylenmelidir. Bir hafta öncesinden kan sulandırıcı ilaçlar alınmamalıdır. Sigara ya da alkol gibi maddeler kullanılmamalıdır. Sağlıklı beslenip, iyi dinlenilmelidir. Sağlıklı yaşam tarzı her operasyon öncesinde ve sonrasından çok dikkat edilmesi gereken bir durumdur.

#GüncelÖztürk #Botoks #KırışıkTedavisi