Botox’la yaşlı ve yorgun bakışlara elveda

Botox’la yaşlı ve yorgun bakışlara elveda
Güncelleme:

Yüzümüzde oluşan kırışıklıkların önlenmesindeki en pratik çözümü, botox enjeksiyonu...

Botoxun yıllar içerisinde yüze yerleşmiş çizgilerin tamamen açılmasını sağladığını belirten Dünya Göz Hastanesi Adana Medical Koordinatörü Op. Dr. Cüneyt Karaarslan,” Botox enjeksiyonu henüz yüze yerleşmemiş ancak tekrarlayan kas hareketleriyle belirginleşen çizgilerin ise derinleşmeden düzelmesini sağlar. Ayrıca ter bezlerini bloke edici etkisiyle aşırı terlemeyi sonlandırır” dedi.

Birçok bölgeye Botox uygulanabiliyor

Nerelere Botox uygulaması yapılabileceği sorusuna da yanıt veren Dp. Dr. Cüneyt Karaarslan, bu bölgeleri de şu şekilde açıkladı: “Alındaki yatay kırışıklıklara, kaş ortasındaki kızma çizgisine, göz çevresi kaz ayaklarına, burun kenarındaki tavşan çizgilerine, dudak üstündeki sigara çizgilerine, çenedeki istenmeyen çizgilenmelere, boyun bölgesindeki enine çizgilenmelere ve aşırı terleme olan avuç içi, ayak tabanı ve koltuk altına yapılabilir” dedi.

Etkisi 1 yıla kadar uzayabiliyor

Botox enjeksiyonu uygulama öncesi özel bir hazırlık gerekmediğini ifade eden Karaarslan, uygulama konusunda da şunları söyledi: “Kas hareketi yaptırılarak belirlenen noktalara uygulama yapılır. 

Uygulama, enjeksiyon yapılacak bölge sayısına göre 10 dakika ila 30 dakika sürer. Etkisi 24 saat içinde başlamakla beraber 1 hafta sonra tam etkisi oluşur. 1 hafta sonra tam yok olmayan kırışıklıkların tedavisi rötuş uygulaması olarak yapılır. Etkisi 6 ila 8 ay sürmekle beraber, düzenli uygulama yapıldığı takdirde etki süresi 1 yıla kadar uzayabilmektedir”.

Bunları 4 saat yapmayın

Karaarslan, uygulama sonrası ise Uygulama sonrasındaki 4 saat içinde ise, başın arkaya ve öne eğilmesi yoluyla yapılan aktivitelerden, uygulama yapılan bölgelere masaj yapılmasından, duş yapmaktan, sauna ve hamama gitmekten ve spor yapmaktan kaçınılması gerektiğini söyledi. Karaarslan uygulamanın üstünden 4 saat geçmesi durumunda bütün aktivitelerin yapılabileceğini sözlerine ekledi.