Boyalı saçları koruma yolları !

Boyalı saçları koruma yolları !
Güncelleme:

Saçlarınız doğal renginde değilse ve boya kullanıyorsanız bu önerilere kulak verin.

LEYDİTÜRK.COM ÖZEL / Boyalı saçlar doğal saçlara göre her zaman için daha fazla bakım ve özen gerektirir. Boyalı saçların sağlıklı gözükmesi ve onu capcanlı tutmanız için size birkaç basit ama önemli önerimiz var.

- Maksimum 6 haftada bir mutlaka kuaföre giderek saçlarınızı kestirin. Sağlıklı uçları olan saçların boyası daha uzun süre bozulmadan kalır.

- Sadece cildiniz güneşten zarar görmez saçlarınız da bundan nasibini alır. Su bazlı güneş koruyucu kremler özellikle boyalı saçlarda kullanılabilir, tavsiye ederiz.

- Boyalı saçlar normal saçlara göre daha çabuk kurur bu yüzden saç kremini daha sık kullanmalısınız. Haftada en az 1 kere sıcak suyla yıkadıktan sonra mutlaka saç kremi sürün ve 15dk. bekletin. Daha sonra saçınızı şampuanlayarak temizleyin.

- Saçların daha sağlıklı gözükmesi için su ve meyve suyu tüketmeyi ihmal etmeyin. Su kaybetmemiş saçın rengi daha uzun süre gider.

- Özellikle havuza girdikten sonra mutlaka saçınızı şampuanla yıkayın.

- Saçınızı yeni kestirmiş olsanız bile fazla elinizi sürmeyin bu şekilde kirlenmesine ve zarar görmesine sebep olabilirsiniz.

- Saç renginizi sık sık değiştirmeyin, değiştirecekseniz de aynı markanın ürünlerini kullanmaya çalışın.



Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.