Bozuk dişlere estetik müdahale

Bozuk dişlere estetik müdahale
Güncelleme:

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, dişlerdeki şekil bozukluğuna dikkat çekti.

Presentabl bir görünüme sahip olmak, hem kişilerin öz güveni hem de kariyer başarıları açısından iş hayatının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Durum böyle olunca, presentabl görünüme zarar verme potansiyeline sahip çarpık ve düzensiz sıralı dişler sorununun da çözülmesi gerektiği gündeme geliyor. Ancak pek çok kişi, presantabl imajına gölge düşer endişesiyle, dişlerin yüzeyini teller ile örten ortodontik tedavi yöntemlerine yanaşmıyor. İşte tam da bu noktada, yeni nesil uygulamalardan olan Invislign devreye giriyor ve kişiler, iş yaşamlarında konfor ve presentabl imaj avantajlarını bir arada yaşayabilme şansına sahip oluyor. Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, konuyla ilgili görüşlerini paylaşıyor.

Geleneksel diş telleri, dış görünüm nedeniyle tedaviyi zora sokuyor

Çoğunlukla genetik sebeplerden kaynaklanan diş çarpıklığı, küçük yaşlarda tedavi edilebileceği gibi, tedavinin ertelenmesi veya yeniden yapılmasına gerek duyulması gibi nedenlerle yetişkinlerde de tedavi gerektirebiliyor. Bu gibi durumlarda tedavi daha uzun sürebiliyor.

Geleneksel diş telleri, yetişkinlik döneminde daha uzun sürebilen diş çarpıklığı tedavisini, dişlerin özellikle de ön yüzeylerini saran aparatlar nedeniyle zora sokabilmektedir. Söz konusu diş telleri, iş hayatının gerektirdiği presentabl görünüme gölge düşmesini istemeyen kadın ve erkeklerin tedavi cesaretini kırabilmektedir. Teknolojinin getirdiği yenilikler neticesinde kullanılmaya başlanan yeni nesil tedavilerden olan Invisalign, görünmez olması ve çıkarılıp takılabilmesi sayesinde, çalışanlara büyük avantajlar sağlamaktadır.

Invisaling nasıl uygulanıyor?

Tel ve diğer dikkat çekici aparatlara ihtiyaç duymadan uygulanmasıyla dikkat çeken Invisalign yöntemi, şeffaf braket ve dişlerin arkasına sabitlenerek görünmeyen lingual braket olmak üzere iki farklı şekilde uygulanıyor. Şeffaf olan braketlerin, üç boyutlu bilgisayar sistemlerinin desteğiyle, hastanın ağız ve diş yapısına en uygun haliyle modellenerek uygulanıyor. Hem şeffaf hem de lingual braketler yaklaşık 2 hafta kullanılmakta.

Invisalign yöntemi kullanılarak diş çarpıklığının tedavi edilme süresi, dişlerin de durumuna bağlı olarak, 1 ile 1,5 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Ortodonti uzmanı desteğiyle yürütülecek olan bu süreç, geleneksel ortodonti yöntemlerinde daha uzun sürebileceği gibi, estetik açıdan da kişilerin sosyal ve iş yaşantılarında tatminsizlik sorunuyla karşı karşıya kalmalarına neden olabilecektir. Ancak Invisalign uygulaması sayesinde, tedavinin daha kısa sürmesi ve kişilerin estetik kaygılarını da aynı anda gidermek mümkün olmakta, kişiler iş yaşamlarında hayal ettikleri gülüşü sergileyebilmektedir.