Bu hatalar sizi yaşlı gösteriyor

Bu hatalar sizi yaşlı gösteriyor
Güncelleme:

İşte sizi yaşlı ve kötü gösteren makyaj hataları...

Fazla fondöten kullanmak

Fondöten söz konusu olduğunda en önemli şey kalitesi ve miktarıdır. Bazı insanlar fondöteni kalın bir tabaka halinde sürerler ve böylece kusurlarını kapatırlar ama sonuç sizin olduğunuzdan daha yaşlı görünmenize ve cildinizin üzerinde kalın bir tabaka oluşmasına neden olur. Bir daha fondöten alacağınız zaman mutlaka bir uzmana danışın ve kaliteli olanını alın. Fondötenin ucuzunu almak cildinize zarar verir.

Dudak kalemi ve rengi

Dudak kenarı çizgisi kişi yaşlandıkça daha belirginleşir ve böylece ruj sürmek için çok daha belirgin bir bölgeye sahip olursunuz. Ayrıca dudak kalemi kullanarak rujunuzun taşmamasını sağlayabilirsiniz. Fakat bu dudak kaleminin rengini doğal tonlarda seçmeye dikkat edin. Koyu renk dudak kalemleri hem kötü bir görüntü oluşturur hem de rujunuzla uyum sağlaması çok zordur. Doğal renkler her zaman en iyilerdir.

Çok fazla pudra kullanmak

Cildinizdeki parlaklığı almanın en iyi yolu pudra kullanmaktır ama çok fazla pudra kullanmak sadece cildinizdeki kırışıklıkları öne çıkartır. Özellikle de kuru bir cilde sahipseniz bu daha da belirgin bir hale gelir.

Rimel ve eyelinerı alt kirpiklere uygulamak

Eğer alt kirpiklerinize rimel sürmek istiyorsanız bunu tek ve hafif bir kat olarak uygulayın. Alt kirpiklere fazla rimel sürerseniz, bu göz altı morluklarınızı öne çıkartır ve kötü bir görüntü oluşturur. Gözünüze fazla makyaj uygulamak ise gözlerinizi şiş ve küçük gösterir. Daha genç görünmek için, gözlerinize az ve açık ton makyaj yapın.

Metalik renk far kullanmak

Metalik renkler, doğru kullanılmadıkları zaman, sizi güzelleştireceklerine güzelliğinizi gölgelerler. Metalik farı gözünüzün iç kısmına, göz pınarına doğru, uygulayın ama asla göz kapağınızın üstüne doğru uygulamayın.