Bu hatalarla güzelliğinizi kaybetmeyin

Bu hatalarla güzelliğinizi kaybetmeyin
Güncelleme:

Bilinçsizce yaptığımız bazı küçük hatalar bize kırışıklık sarkma olarak geri dönebilir.

Kadınlar için güzellikleri her şeyden önemlidir. Ancak bazen dikkat etmeden yaptığımız birkaç basit hata bizlere sarkma, kırışık ya da yaşlılık belirtisi olarak geri döner. Su içerken, yatarken, yüzümüzü yıkarken yaptığımız bu basit hatalardan korunmak istiyorsanız buyurun yazımızı okuyun.    

Şişeden su içmeyin:

Hayır, plastiğin zararlarından bahsetmeyeceğiz. Şişeden su içmek için yapmak zorunda olduğunuz bir hareketten bahsedeceğiz. Dudaklarınızı büzdüğünüzde yaşlanıyorsunuz!

Suyunuzu bardaktan içmeye özen gösterin. Şişeden su içerken dudaklarınızın aldığı şekil cildinize ne yöne doğru kırışacağını gösterir ve böyle bir şeye hiç ihtiyacınız yok.

Botoks düşman değil, dosttur:

Botokstan korkmayın aksine deneyin. Terlemeden kaz ayaklarına dudak çevresi kırışıklarından, gözaltı torbalarına kadar pek çok güzellik sorunun şifasını daha ucuza çözebileceğiniz başka bir yöntem yok. Uzman ellerde botoks gerçek bir mucize olabilir.

Eğer kırışıkları gerdirmek istemezseniz içlerini doldurabilirsiniz. Bu konuda biraz daha hassas olmak gerek. Çünkü çok hacimli bir yüz de genç değil yaşlı görünür. Yağ doldurma işlemi her cilt için de uygun değildir. Dermatolog ve plastik cerrahlarıyla ayrı ayrı görüşmeniz gerekiyor.

Yüzümüz en çok uyurken kırışır:

Başımız sandığımızdan ağırdır ve yan yattığımızda bu kadar yükü yanaklarımıza vermiş oluyoruz. Sırtüstü yatmayı alışkanlık haline getirmek gerekiyor. Bundan daha önemlisi ipek ve saten yastık kılıflarını tercih etmek… Yumuşak yastıklar kullanın. Çok ince yastıklardan hoşlanmıyorsanız içi doldurulmuş değil birkaç ince yastık kullanın. Bu cildiniz için çok daha yararlıdır.

Kaşlarınızı Çok Çatmayın:

Kaş çatmak hem moral olarak sizi içten kötü etkiler hem de yüzünüzde, özellikle alnınızda mimik çizgilerinizin erken oluşmasına neden olur. Gülmek de mimik çizgisi oluşturur ancak dışarıdan bakan bir göz gülmekle oluşan mimik çizgisinden pozitif olarak etkilenirken kaş çatmakla oluşan mimik çizgisi sizi itici ve yaşlı gösterir.

Yüzünüzü sürekli aynı ısıdaki suyla yıkamayın:

Herkes yüzünü yıkar ancak çok az kişi bunu doğru olarak yapar. Eğer cilt sağlığınızı koruyup erken yaşta kırışıklıklarla ya da sarkmalarla uğraşmak istemiyorsanız yüzünüzü yıkarken ona şok uygulayın. Önce sıcağa yakın ılık suyla ve doğru temizleyiciyi kullanarak ( sabun ve deterjan içermeyen) yüzünüzü güzelce arındırın, sonra çeşmenizi en soğuk ayara getirerek soğuk suyla durulayın. Bu kan damarlarınızı harekete geçirecek ve cildinizi besleyecektir. Sonrasında nemlendiricinizi uygulamayı ihmal etmeyin.

Saçlarınızı çok sıkı toplamayın:

Çok sıkı toplanan bir saçta saç kökleri çok çekilir ve baskıya maruz kalır. Bu da saç köklerinin zamanla güçsüzleşmesine ve saçın ölmesine neden olur. Sürekli saçlarını sımsıkı toplayan kadınlara bakın saçları özellikle şakak kısımlarından dökülmeye başlamıştır ve bu bölgeler açılmıştır. Saçınızı toplarken bir miktar gevşek bırakmaya dikkat edin. Ve asla çıplak lastiklerle saçınızı toplamayın.

Çok uzun süreler oturmayın:

İşiniz gereği ofiste uzun saatleri oturarak geçiriyor olabilirsiniz. Ancak arada bir kalkıp dolaşmayı alışkanlık haline getirin. Bu alışkanlığınız size çok farklı alanlarda olumlu olarak yansıyacaktır. İlk olarak kabızlığı, varisi ve eklem rahatsızlıklarını önleyecektir. Bir diğer etkiyi de kalçalarınız üzerinde yapacaktır. Çok uzun süre oturduğunuzda kalçalarınız yayılır ve istenen o güzel ve yuvarlak görüntüsünden uzaklaşır. Saat başı kalkıp dolaşarak bu riski azaltırsınız. Oturduğunuz yerde de kalçanızı ve bacaklarınızı sıkıp bırakmayı alışkanlık edinirseniz bu da size olumlu olarak dönecektir.

Sütyensiz yatmayın:

Geceleri yatarken sütyen kullanmayı alışkanlık haline getirirseniz göğüslerinizin erken sarkmasını ve kötü görünmesini önlersiniz. Ancak gece yatarken kullanacağınız sütyen yumuşak malzemeden ve balensiz olmalıdır. Aksi halde sizi rahatsız eder. Ben sütyenle yatamam diyorsanız eğer o zaman hep sırt üstü yatmanız gerektiğini unutmayın.

Sağlık&Yaşam