Burun estetiğinde doğru zaman

Burun estetiğinde doğru zaman
Güncelleme:

Burun estetiği operasyonu için alt yaş sınırı var ama üst yaş sınırı yoktur.

Kabaca kızlarda 16 yaş ve sonrasında,  erkeklerde ise 18 yaş ve sonrasında bu operasyonlar yapılabilir. Geçmişte  vucut gelişimi,  beslenme alışkanlıklarının günümüze göre biraz geri olması nedeniyle bu yaş sınırı konulmuş olsa da, bu mutlak bir kural değildir.

Yaş sınırı  yüz ve vücut gelişimine bağlı olarak değişebilen bir durumdur.  Bir erkek çocuk bedensel ve yüz olarak yeterli gelişime ulaşmış ise bu çocuğa 14 yaşında dahi operasyon yapılabilir. Kızlar için de aynı şey sözkonusudur. İllaki  16 ya da 18 yaş sınırı koymak çok da doğru değildir. Ama bu konuda  önemli olan bir husus  var ki;  bu da kişinin bedensel ve özellikle de yüz gelişiminin tamamlanmış olmasıdır. Yüz gelişimi tamamlanmadan burun estetiği yapılması doğru değildir.

Burun estetiği operasyonu için üst yaş sınırı yoktur. Yani kişinin genel sağlık durumu elverişli ise istediği yaşta ameliyat olabilir ve  buna bir engel yoktur.

Hangi mevsimde yapılması en uygundur sorusuna gelince;

Burun estetiği  her mevsimde yapılabilen bir operasyondur.  Yaz, kış ya da bahar ayları fark etmez.  Fakat operasyon sonrası  bir ay boyunca güneşlenmek pek uygun olmadığı için ve ağır güneş gözlükleri  takmak yine bir ay boyunca kullanılmaması gerektiği için, bu konuda  engeli olanlar, yaz mevsimi değil de kışı tercih edebilirler.  Tıbben yaz ve kış mevsimi arasında burun esetetiği operasyonu  açısından  bir farklılık yoktur.

Op.Dr.Muhammet Dilber
Nose Estetik “Estetik Burun Ameliyatları”

Op.Dr.Muhammet Dilber Facebook
Op.Dr.Muhammet Dilber twitter