Burun estetiğinde yepyeni bir yöntem

Burun estetiğinde yepyeni bir yöntem
Güncelleme:

Doğal burun estetiği ameliyatlarına yeni bir yöntem daha eklendi.

Burun ameliyatı zor bir karardır, ameliyat sonrasında doğal ve güzel bir sonuç alınamayacağından endişe edilir. Bu kaygıları geliştirdiği yepyeni tekniklerle ortadan kaldıran Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlker Manavbaşı, doğal burun estetiği ameliyatlarında uygulanan ve tıp literatürüne giren yeni buluşunu açıklıyor. İşte düzeltilmesi neredeyse imkansız görülen burun eğriliklerinde dahi çok başarılı sonuçlar veren “Klipsleme Tekniği” hakkında merak edilenler…

TÜM DÜNYA DOĞALA DÖNÜYOR

Op. Dr. İlker Manavbaşı, kendi buluşu olan “Klipsleme Tekniği” ile son 6 yıldır, düzeltilmesi imkansız olarak kabul edilen burunlarda son derece başarılı sonuçlar elde etti. Bu vakaların sonuçlarını içeren İngilizce yayını ise, dünyanın en saygın dergilerinden Journal of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery isimli dergide yayınlandı. Dünya çapında 99 üyesi bulunan The Rhinoplasty Society Derneği’nin de en genç üyesi olan Manavbaşı; Klipsleme Tekniği ile ilgili çalışmalarını, tüm yurtta ve dünya çapında pek çok kongrede sunmak üzere sayısız davetler almaya devam ediyor.

Ameliyat öncesi modelleme yapmak daha başarılı sonuçlar verir

Güzellikte, bütünü oluşturan parçaların uyumuna dikkat çeken Op. Dr. İlker Manavbaşı, “Burun ameliyatı öncesinde tüm hastalar için ayrıntılı resim çalışmaları yapılmalıdır. Resim ve modelleme, burun ameliyatı öncesi yapılan muayenenin ilk basamağını oluşturuyor. Bu aşamada yapılan çizimlerin ve modellemelerin ve ameliyat sırasında uygulanacak tekniklerin geliştirilmesi önemli detaylar arasında yer alıyor. Çünkü burun estetiği ameliyatlarında son zamanlarda doğal olanı ve doğanın verdiğini koruma anlayışı öne çıkıyor” diyor.

Op. Dr. İlker Manavbaşı, burun eğrilikleri ve nefes alma problemlerinin, burnun septum denilen orta direğindeki eğriliklerden kaynaklandığını söylüyor ve ekliyor: “Bu eğrilikler doğuştan olabileceği gibi, geçirilen kazalara ve burun ameliyatlarına bağlı da olabilir. Septum eğriliklerinin en önemli özelliği, estetik veya fonksiyonel burun ameliyatları sırasında mutlaka düzeltilmesi gerektiğidir. Aksi takdirde ameliyat sonrasında mevcut burun eğrilikleri devam eder ya da yeni eğrilikler oluşabilir.”

Yepyeni Bir Yöntem: Klipsleme Tekniği

Titanyum çok çeşitli şekillerde pek çok ameliyatta kullanılıyor. Op. Dr. İlker Manavbaşı da titanyum klipslere yeni bir şekil vererek, septumun düzeltilmesinde kullanıyor. Dünyada insan vücuduna en uyumlu metal olan titanyum klipsler, septuma çok ciddi destek sağlaması sayesinde düzeltilmesi neredeyse imkansız burun eğriliklerinde çok başarılı sonuçlar veriyor.

Aynı amaçla kıkırdak ya da kemik kullanımının mümkün olmadığı durumlarda ise titanyum klipsler mükemmel bir şekilde kıkırdağın ve kemiğin işlevini devralabiliyor.

Klipsleme yöntemi için yaş ve cinsiyet farkı yoktur

Klipsleme ameliyatı için özel bir yaş ve cinsiyet grubunun olmadığını ifade eden Op. Dr. İlker Manavbaşı, ciddi burun eğriliği olan hemen hemen tüm hastalarda klipsleme yönteminin uygulanabileceğini belirtiyor: “Özellikle de burun orta direğinin yapışma yerlerinden ayrıldığı hastalarda mükemmel sonuçlar veren klipsleme tekniğinin en önemli faydası septumdaki problem ne kadar şiddetli olursa olsun cerraha güvenle bu sorunu düzeltme imkanı vermesidir.”
Yedi yıldır yüzlerce hastaya uygulanan bu yöntemde, şimdiye kadar hiçbir hastada bu klipslerle ilgili en küçük bir sorun yaşanmadığını aktaran Op. Dr. İlker Manavbaşı, “Klipsler çok küçüktür. Kıkırdağın içine gömülmeleri ve yuvarlak hatları sayesinde ise hastalar tarafından asla hissedilmezler. Ek işlemlerin azlığı da morluk oluşma ihtimalini azaltır. Bu tekniğin uygulandığı hastalarda tekrar düzeltici ameliyat yapma ihtiyacı görülmez. Hastadan kıkırdak ve kemik greft alma gerekliliği olmadığı için iyileşme daha kısa sürede gerçekleşir” diyor.

Deniz suyunun ödem çözücü etkisinden yararlanılmalı

Op. Dr. İlker Manavbaşı, iyileşme süreci ile ilgili merak edilen noktaları şu şekilde açıklıyor: “Burun estetiklerinde bir diğer kaygı da iyileşme sürecidir. Geliştirilen yeni ameliyat teknikleri ile kişi, hiçbir morarma yaşamadan kısa sürede istediği burna sahip olur. İyileşme sürecinde deniz suyu spreyleri ilaç olarak burnun daha kolay iyileşmesi için kullanılır. Bu sebeple, estetik burun ameliyatından 10 gün sonra hastalara denize girmeleri de önerilir. Deniz suyunun ödem çözücü etkisi sayesinde sprey kullanmadan doğal yollarla iyileşmeye katkı sağlanır.”