Cildi güzelleştiren mucizevi tüyolar

Cildi güzelleştiren mucizevi tüyolar
Güncelleme:

Ünlü cerrah Mehmet Öz, cildi güzelleştiren mucizevi tüyolar verdi.

Güzelliğine özen gösteren kadınlar dikkat! "Muhteşem görünmek için saatler harcamaya ihtiyacınız yok" diyen dünyaca ünlü Türk cerrah Prof. Dr. Mehmet Öz, kısa sürede cildi güzelleştirecek basit ama etkili tarifler sıraladı. İşte Prof. Dr. Öz'ün hızlı ve kolay güzellik tüyoları...

Makyaj temizliği: Cildi tahriş eden ve pahalı makyaj temizleyiciler yerine bebek şampuanı kullanın. Pamuğun üzerine bebek şampuanı dökerek makyajınızı çıkarın.

Parlak cilt için: Güne kahve ve zeytinyağı yüz bakımıyla başlayın. Kahve telvesi ve zeytinyağını karıştırarak macunumsu bir karışım oluşturun. Yüzünüze nazikçe masaj yaparak uygulayın ve 30 saniye sonra yıkayın. Kahve anti-enflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Zeytinyağı ise cildinizi parlak ve yumuşak tutmak üzere bir nemlendirici görevi görür.

Yumuşacık dudaklar: Çatlamış dudaklarınızı doğal yoldan nemlendirin. Avucunuzda bir damla bal ve bir tutam toz şekerini karıştırın. Dudaklarınıza sürerek 10 saniye bekletin. Nemli havluyla silin. Bal harika bir nemlendiricidir. Şeker ise tuzun aksine cildinizi kurutmadan ölü derinin dökülmesini sağlar.

Metabolizmayı hızlandırın: Farkında olmadan yapılan parmak oynatma gibi kımıldamalar da dahil olmak üzere yapacağınız herhangi bir hareket metabolizmayı hızlandırır. Sıcakta meydana gelen her bir derecelik artış metabolik hızınızı yüzde 14 artırır. Bu arada, protein tüketmek aynı şeyi doğal yoldan sağlar. Uyuduğunuz zaman metabolizma hızınız yüzde 10 oranında yavaşlar.

HAZIMSIZLIĞA KARŞI BUZLU TARİF

Karın ve göbek bölgesindeki şişkinlik ve yağlar herkesin sorunu. Dr. Mehmet Öz, şişkinliğin en büyük sebebinin hazımsızlık olduğunu belirterek, limonlu naneli buz küplerinin bu rahatsızlığa iyi geldiğini söyledi. Dr. Öz, nane yapraklarını limon suyunun içine atıp buz kalıbında dondurmanın ve her bir bardak suya 3 küp atılarak tüketilmesini önerdi.

YİYELİM GÜZELLEŞELİM

- Diri bir cilt için biotin adı verilen B vitamini çok önemli. Biotin yumurta, fındık ve fıstıkta bulunuyor.
- Mutlaka yumurta yiyin. Özellikle de sarısını. Yumurta sarısı içinde bulunan yağ, cildin dış kısmını koruyor ve cildin suyunu içinde tutuyor.
- Domatesten asla vazgeçmeyin. İçinde deriyi güneşe karşı koruyan çok önemli bir madde olan likopen bulunuyor.
- A, C ve E vitaminlerinden zengin gıdalar tüketmek sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmak açısından önemlidir.
- Avokado, işlenmemiş kuruyemişler, somon, ketentohumu gibi besinlerdeki sağlıklı yağlar ve cilt hücrelerinin yenilenmesi için gerekli olan magnezyumu sağlar.
- B vitamini zengini tam tahıllı ekmek ve gevreklerden tüketin.
- Cildin nemli ve dolgun kalması için mutlaka bol miktarda su içmelisiniz.
- Güzel bir cilt için alkol ve kafein gibi cildin nemini çalan yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalı.