Cildinizdeki izlere veda edin

Cildinizdeki izlere veda edin
Güncelleme:

Sizi rahatsız etmeye başlayan izlerinizden artık kurtulmak mı istiyorsunuz?

Aynaya her baktığınızda gözünüze batan yara, yanık ve sivilce izlerinizden ağrısız ve kısa sürede kurtulmak istemez misiniz? Akne, yanık, yara ve dikiş izlerinden hamilelik ve doğum sonrası çatlaklarının giderilmesine kadar pek çok sorunun tedavisinde kullanılan fraksiyonel lazer ile mümkün olabilir.

Dermatolog Dr. Gül Yıldırım, hemen her cilt sorununun tedavisinde kullanılan lazer sistemleri, yara ve akne  izlerine de çözüm oluyor. Cildin üst ve orta tabakasında ısı hasarı oluşturarak kolajen üretimini artıran fraksiyonel lazerin, göz çevresi, dudak çevresi hatta göz kapakları gibi hassas bölgelerde dahi güvenle uygulanabilir.

Selim Tümör ve Siğil Tedavisinde de Kullanılıyor

Fraksiyonel lazerin, doğum ve kiloya bağlı olarak gelişen vücut çatlakları ile ameliyat izlerini de gidermekte etkilidir. Herkeste görülebilen cilt çatlakları, özellikle estetik açıdan kadınları rahatsız eder. Cilt çatlakları sonucunda derinin dermis tabakasındaki kollajen ve elastik lifler hasar görür. Erken dönemde cilt çatlağı, pembe renkli ve kaşıntılıdır zamanla beyazlaşır ve deriden çökük hale gelir. 2 ila 4 hafta ara ile en az 4 seans yapılan fraksiyonel lazer tedavileriyle çatlaklarda yüzde 40 ila yüzde 80 oranında azalma ve sıkılaşma mümkündür.

Fraksiyonel lazerin ayrıca derinin selim tümörleri, siğillerin tedavisi, el ve yüz gençleştirmede kullanılır.

En Uygun Zaman Kış Mevsimi

Lazer uygulamalarında açık tenli kişilerin uygun vakalardır. Lazer uygulamasının ardından cildin güneş ışınlarından korunması gerekir. Güneşin olmadığı kış aylarının fraksiyonel lazer yaptırmak için en uygun zamandır. Kişinin hamile olması, son 6 ay içinde retinoid  tedavisi görmüş olması, deride aktif enfeksiyon varlığı ve bağışıklık sistemi ile ilgili hastalık durumlarında uygulama yapılamaz.

Sağlık&Yaşam