Cildinizi güzelleştirecek uygulamalar

Cildinizi güzelleştirecek uygulamalar
Güncelleme:

Karbondioksit lazerler kozmetik amaçlı ilk kullanılan lazerler arasında yer alıyor.

Uzun dalga boyuna sahip (10600nm) sahip olup suyu buharlaştırarak yüzeysel soyma, derinin alt tabakalarına inebilen ısı etkisi ile ciltte yenilenme ve sıkılaşma sağlıyor. Acıbadem Bursa Hastanesi Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Ayhan Okumuş, Fraksiyonel CO2 lazer cilt yenileme hakkında bilgi verdi.

Fraksiyonel CO2 lazerler standart CO2 lazerden farklı olarak kısa iyileşme süresi ve az yan etki nedeniyle geniş kullanım alanı bulmuş. Standart lazer uygulamalarında tüm cildin soyulması hem iyileşme süresini uzatmakta hem de komplikasyon riskini arttırmaktaydı. Fraksiyonel lazer ciltte ince alanlara etki edip etrafında geniş sağlam deri adaları bırkıyor. Sağlam deri alanları hızla hasarlı alanları iyileştiriyor ve yan etki riskini azaltıyor. Bu kolaylık estetik lazer kullanımını oldukça artırıyor.Fraksiyonel CO2 lazer sıklıkla; cilt yenileme, iz tedavisi ve cerrahi uygulamalarda kullanılıyor.

1. CİLT YENİLEME:

Cilt gençleştirmede en iyi yöntemlerin başında geliyor. Tüm yüz yada göz kapakları gibi yüzün belirli bölgeleri, boyun, dekolte olarak adlandırılan ve genelde kıyafetlerden görünen ve güneşe bağlı yüz gibi değişikliklere uğramış bölgedeki kırışıklık, lekelenme, hafif sarkmalarda etkili sonuçlar alınıyor. İnce kırışıklıklarda cildin üst kısmının soyulması ile derin kırışıklıklarda ise derine inen dalga boyunun oluşturduğu aktivite ile kollajen artımı ve cildin sıkılaşması ile sonuç elde ediliyor.

2. İZ TEDAVİSİ:

Akne izleri, Travma sonucu veya ameliyat sonucu oluşmuş yara izleri, yanık izleri, aşırı kilo alma veya hamileliğe bağlı cilt çatlaklarının azaltılması, düzensizliklerin giderilmesi, hipertrofikskar veya keloid tedavisinde kullanılıyor. Var olan lezyonun boyutu, yeri ve özelliğine bağlı olarak tek veya çoklu seanslar halinde uygulanabiliyor. Örneğin yüzeysel akne izlerinde bir veya iki, derin akne izlerinde çoklu seanslar gerekebiliyor.Güneş lekeleri, doğum sonrası lekeler, yaşlılık lekelerinin tedaisinde fraksiyonel CO2 lazer başarıyla uygulanıyor. Bunun dışında yaşlı ve kaba görüntülü cildin sıkılaştırılıp daha canlı bir görüntü kazandırılması mümkün.

3. CERRAHİ UYGULAMALAR:

Özel bir başlık kullanılarak lazer cerrahi sırasında kullanılabiliyor. Göz kapağı ameliyatlarında veya diğer estetik yüz ameliyatlarında lazer direk kullanılabileceği gibi cerrahi ile kombine olarakta kullanılabiliyor.

İyi huylu cilt lezyonlarının tedavisinde, lokalize cilt tümörlerinin tedavisinde, tümöral dönüşüm riski taşımayan benlerin tedavisinde, siğillerin tedavisinde cerrahi başlıklı Fraksiyonel CO2 lazer kullanmak mümkün.