Cilt bakımınızı cilt tipinize göre yapın

Cilt bakımınızı cilt tipinize göre yapın
Güncelleme:

Cildiniz; kuru yada nemli olabilirken çabuk yıpranabilen narin bir halde de olabilir.

Kuru bir cildi canlandırmak ve nemlendirmek için cilt ve yüz maskelerini kullanabilirsiniz. Bunların dışında haftalık duşlarınızın haricinde bir vücut arındırıcısı ile derinizi ölü hücrelerden arındırabilirsiniz.

Duş alırken aşırı sıcak su ile duş almamaya dikkat etmelisiniz. Çünkü aşırı sıcak su vücudunuzdaki doğal yağın yok olmasına sebep olacaktır. Duş aldıktan sonra ise nemlendirici kullanmanız şart. Nemlendirici cildinizin sağlıklı ve canlı gözükmesini sağlayacaktır. Özellikle kış aylarında nemlendirici kullanmanız cildinizin çatlamasını ve kurumasını engelleyecektir.

YAĞLI CİLT

Yağlı bir cilde sahipseniz temizlemek için su ve sabun yeterli olamayacaktır. Bunlara ilaveten kullanacağınız sabunun kükürtlü olmasına özen gösterin. Yağlı bir ciltte sivilce çıkması kuru cilde göre daha muhtemeldir. Bu sebeptendir ki yağlı bir cilde sahipseniz cildinize daha fazla özenmeniz gerek.

KURU CİLT

Eğer kuru bir cilde sahipseniz; gergin, ince ve saydam bir cilde sahipsiniz demektir. Kuru ciltler kireçli su ve sabunla temizlenmelidir. Kuru ciltlerde cilt bakımında en büyük rolü nemlendiriciler üstlenir. Ayrıca gündüzleri temizleme kremi, geceleri ise; badem yağı ve nemlendirici kremlerle nemlendirmelisiniz.

KARMA CİLT

Karma cilt tiplerinde ise durum daha farklı ve zordur. Çünkü bu tiplerde genelde yanaklar kuru; burun, alın gibi bölgeler ise yağlıdır. Bu durumda farklı bölgeler o cildin tipine özgü bakım uygulamak gerekir. Bunun dışında doğal yüz maskeleri de cildin kendine gelmesine yardımcı olan ürünlerdendir.

GÜNEŞ KREMİ

Genel olarak tüm ciltler için cilt bakımında ise en önemli ürün güneş kremleridir. Yüksek koruma faktörlü güneş kremleri hem cildinizin geç yaşlanmasını sağlayacak hem de sizi cilt kanseri gibi hastalıklardan koruyacaktır. Özellikle yaz aylarında yüksek koruma faktörlü güneş kremlerine başvurmak gerek. Güneş kreminin bir diğer faydası ise yaşlanırken ciltte beliren lekeleri
engellemesidir. Bu lekelerin çoğu güneşe çok fazla maruz kalmış ve korunmamış ciltlerde ortaya çıkar.

PÜF NOKTASI

Şimdi ise sıra püf noktalara geldi. Laktik asidin bir özelliği nemlendirici ve dinlendirici olmasıdır. Eğer ellerinizi haftada 5-10 dakika ılık sütte bekletirseniz elleriniz yumuşaklık kazanır. Düzenli pedikür yerine spora çıktığınız zaman ayaklarınıza bol vazelin sürerseniz eve geldiğinizde ayaklarınızın beslenmiş ve dinlenmiş olduğunu hissedersiniz. Ayak topuklarınızdaki sertliği gidermek için bir ev reçetesi: ılık su dolu bir leğenin içinde 2 poşet yeşil çayı demleyin. Yarım litre ılık süt ilave edin. Ayaklarınızı 30 dakika bu karışımın içinde tuttuktan sonra ponza taşı ile ovup, nemlendirici bir krem sürün.

Son olarak; sabah uyandığınız zaman derin nefes almayı ve iyice gerinerek vücudunuzu esnetmeyi unutmayın. Böylece pompalanan kan artarak daha hızlı uyanıp daha diri hissedersiniz...