Cilt kızarıklığını ne geçirir?

Cilt kızarıklığını ne geçirir?
Güncelleme:

Hem paranız cebinizde olacak hem de sorununuzda sağlıklı yöntemlerle kısa sürede kurtulacaksınız…

Mütenevvi sebeplerden husule gelen cilt kızarıklıkları ile başı dertte olanlar için cilt kızarıklığını tedavi edecek doğal yöntemlerin neler olduğunu bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Bu yazımızda size önerdiğimiz bilgiler sayesinde cilt kızarıklığı sorununuz geçecek ve dışarıdan aldığınız ürünleri kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Hem paranız cebinizde olacak hem de sorununuzda sağlıklı yöntemlerle kısa sürede kurtulacaksınız…

Cilt kızarıklığı içi en etkili çözümler cildinize bitkilerle hazırlayacağınız maskeleri uygulamaktır. Peki bu maskeleri hangi bitkilerle hazırlayacağız diye merak ediyorsanız onunda cevabı yazımızda mevcut.

Öncelikle sizlere cilt kızarıklığında en etkili olan maskeden bahsedelim ve hazırlanışı anlatalım…

- 2-3 adet at kestanesi
- 1 çay kaşığı elma sirkesi
- Susam yağı

Hazırlanışı: At kestanesini iyice soyup rendeleyin. Bir kabına içine rendelediğiniz at kestanesini koyun ve susam yağı ile karıştırın. Susam yağını at kestanelerinin üzerine çıkacak kadar eklemeye dikkat edin. Bu karışımı on beş gün güneşte bekletin ve zaman dolunca üzerine elma sirkesini de ekleyip her akşam cildinize sürün.

Cilt kızarıklığı için bir başka maskede çilek maskesidir. 10 adet çileği püre haline gelene kadar ezin. Daha sonra çilek püresini cildinize sürün ve on beş dakika beklettikten sonra cildinizi yıkayın. Kuru ve hassas cilde sahip olanlar çilek püresinin içine süt kreması eklesinler.