Cilt lekelerinden ev yapımı maskelerle kurtulun

Cilt lekelerinden ev yapımı maskelerle kurtulun
Güncelleme:

Cilt lekelerinden doğanın eczanesinde bulunan şifalı bitkilerle kurtulun.

Prof. Dr. Elif Güveloğlu, cilt lekelerinden muzdarip olan bayan ve erkeklerin uygulaması için doğanın eczanesinde bulunan şifalı bitkilerden hazırlanan bitkisel maske tariflerini veriyor. Cilt lekelerine iyi gelen bitkisel maske tarifleri aynı zamanda cildinizin yorgunluğunu da alarak daha canlı ve genç görünümlü bir cilde sahip olmanızı sağlıyor…

Özel olarak bitkilerden hazırlanan cilt lekelerine iyi gelecek muz maskesinden sizlere bahsetmek istiyorum. Cilt lekeleri için muz maskesi nasıl hazırlanır, nasıl uygulanır ve haftada kaç kez kullanılmalıdır, tüm yanıtlar burada…

Gelelim cilt lekelerine bitkisel maske tarifinin malzemelerine. Malzeme olarak bir adet uzun yarısını, bir yemek kaşığı kadar kaymağı, bir tatlı kaşığı süzme balı ve bir tatlı kaşığı da nişastayı kullanacağız.

Yarım muzu önce çatalın arka tarafı ile iyice ezdiriyoruz. Muzu ezdirdikten sonra içine bal ve nişasta ekliyoruz. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Ardından içine kayağı da ekleyerek maskemizi hazır hale getiriyoruz.

Genellikle maskeleri göz altlarına uygulamaktan kaçınmamız gerektiği söylenir. Ancak Güveloğlu muz maskesinin göz altına da uygulanabilecek bir özelliği bulunduğunu söylüyor. Ancak göz çevresine uygularken kesinlikle gözünüze kaçırmamalısınız. Uygulama öncesi ise cildinizin temiz olması gerekir. Eğer mümkünse önce peeling uygulayın ve sonrasında cilt lekelerini giderici bu maskeyi yüzünüze sürün.

Muz maskesi ciltte yarım saat bekletildikten sonra ılık su ile temizlenmeli ve hemen ardından cilde gül suyu ile tonik yapılmalıdır. Hem cilt lekelerini gidermede, hem cilde canlılık kazandırmada hem yaşlanmayı önlemede hem de cildin kurumasını engellemede oldukça başarılı olan muz maskesi herkes tarafından kullanılabilir.