Daha dik daha sıkı daha güzel göğüsler için..

Daha dik daha sıkı daha güzel göğüsler için..
Güncelleme:

Birçok kadın göğüslerinin daha dik, sıkı, büyük ya da tam tersi küçük olmasını ister. Bunun için evde rahatlıkla uygulayabileceğiniz yöntemler...

Formu ve büyüklüğü ne olursa olsun, göğüslerin pürüzsüz ve ipeksi olması güzelliğinin belirtisidir. Bunun için haftada bir, duşta peeling yapın. Yüz için üretilen peeling'ler, hassas ciltlere daha uygun olduğundan göğüsleriniz için de kullanabilirsiniz. Peeling'den sonra mutlaka bal özlü nemlendirici sürün.

GÖĞÜS TESTİ

Göğüslerinizin sıkılığını şöyle test edebilirsiniz: Yüzünüze kocaman bir gülümseme yerleştirin. Bu hareketle, boynunuzda bir kasılma olacak. Kasılma sırasında, göğüsleriniz yukarı çıkıyorsa her şey yolunda demektir. Kıpırtı yoksa, egzersiz yapmanız gerekir.

UYKU ŞEKLİNİZİ DÜZENLEYİN

Sırtüstü uyumak; bütün gece yüzüstü ya da yan yattığınızda dekolte bölgesinde oluşabilecek kırışıklıkları engelliyor. 45 yaşından sonra elastik lifler yıpranıyor; bu yıpranma bazı izlerin daha da belirginleşmesine neden oluyor. Sırtüstü uyumakta zorlanıyorsanız gece takılan sutyenlerden edinin. Böylece kırışıklık olmaz.

Göğüslerinize ayıracağınız biraz zaman, onları daha dik ve sıkı bir görünüme kavuşturabilir. Üstelik dört haftada... Silikonun temel yapı taşı olan silisyum, cildin kolajen yani 'gençlik' etkisini artırmakta önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle, göğüs bakımı için üretilen tüm bakım ürünlerinin içinde silisyum bulunuyor. Silisyum açısından zengin ürünleri kür halinde kullanmanız, kısa sürede farkı görmenizi sağlayacak. Ürünleri, iki göğüs etrafında sekiz çizecek şekilde uygulayın.

GÜNEŞTEN KORUNUN

Dekolte bölgeniz, vücudunuzun en hassas bölgesi olduğundan yüzünüz kadar özenle korunması gerekiyor. İlk düğmesi açık kullanılan gömlekler giydiğinizde, açıkta kalan alana sızan güneş ışınları bu bölgeye zarar veriyor. Bu nedenle korumalı krem kullanmanız gerekiyor.

İKİŞER SANTİM KÜÇÜLTÜN SUTYENİNİZİ DEĞİŞTİRİN

İri göğüsleri, yüksek teknolojiyle üretilmiş sutyenlerle bir beden küçültmek mümkün. Bu sutyenler, göğüsleri hem üstten hem alttan kavrıyor, orta bölgeden de saten bir bant gibi tutuyor. Böylece göğüsler, ezilmeden, tam da en güçlü olduğu noktalardan kontrol altına alınmış ve her biri yaklaşık olarak ikişer santim küçültülmüş oluyor. Sarkmalar içinse benzer yüksek teknolojiyle üretilen toparlayıcı sutyenler oldukça işe yarıyor.

SPORU İHMAL ETMEYİN!

Göğüslerinize dik ve dolgun bir görünüm kazandırmak için bu amaca hizmet eden egzersizler yapın. Tenis, yüzme, pilates ve yoga tam da bu bölgeye hizmet eden sporlar arasında... Bu sporlarla sırt ve göğüs kasları çalışıyor, duruşunuz dikleşiyor. Sırt dik durduğunda göğüsler de yukarı kalkıyor. Evde ya da ofiste yapabileceğiniz küçük egzersizler de var. Örneğin; küçük bir topu iki elinizin arasına sıkıştırın, dirsekleriniz dışa doğru bakarken 20 kere sıkıp bırakın. Bir başka hareket de, ellerinizi ve dirseklerinizi birleştirerek kollarınızı başınızın üzerine doğru 15 kez kaldırıp indirmek.

ENSTİTÜDEN DESTEK

Güzellik enstitülerinde, dekolte bölgesi, uzun bir süredir yüz bakımı uygulamalarına dahil ediliyor. Yapılan temizleme, masaj, peeling ve nemlendirme işlemi bölgeyi hem canlandırıyor, hem de hücre yenilenmesini destekleyerek daha genç görünmelerine yardımcı oluyor.

KİLO ALIP VERMEYİN!

Göğüs dokusu, oldukça yağlıdır. Kilo alıp vermek, yağ oranının artıp azalmasıyla ilgili olduğundan, bu bölgeyi direkt etkiler. Bu nedenle hızlı kilo vermekten kaçınmalısınız. Eğer diyet yapıyorsanız protein içeren gıdalar tüketin.

ÇATLAKLARDAN KURTULMAK İÇİN...

Kadınların en büyük sorularından biri de göğüslerindeki çatlaklar... Çatlakları lazerle önlediklerini ve bu şekilde göğsü de rahatlıkla toparladıklarını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Pınar Karagülle, uyguladıkları operasyonun son derece basit olduğunu belirtti. Karagülle uyguladıkları yöntemi şöyle anlattı:

DOKU GEVŞİYOR

"Göğüs bölgesinde, hamilelik, ergenlik ve hızlı kilo alıp vermeye bağlı, estetik açıdan birçok kişiyi rahatsız eden çatlaklar oluşabiliyor. Çatlaklar genelde yüzeyden çökük, yırtık şeklinde oluyor. Çatlaklar yeni oluştuklarında renkleri mor ya da kırmızıya yakın oluyor. Yıllar geçtikçe renkleri açılarak gri, kurşuni veya beyaz bir renk alıyor, elastikiyeti azalıyor. Bu gevşemeyi gidermek için göğüsteki bağ dokuyu yeniden güçlendirmek gerekiyor.

ALTI SEANSA KADAR SÜREBİLİYOR

Kullanılan Co2 lazerler uygulandıkları alanda yeni doku oluşumunu tetikliyor. Oluşan yeni bağ doku; yavaş yavaş çatlak alanını doldurarak cildin yenilenmesine ve çatlak görünümünün azalmasına neden oluyor. Seans aralıkları dört ile altı haftada bir olup mevcut probleme göre üç ya da altı seans sürebiliyor. Bu işlem; lokal anestezik kremler kullanıldığından, ağrısız olmakla birlikte sosyal hayatı neredeyse hiç etkilemiyor."