Doğru bikiniyle güzel görünün

Doğru bikiniyle güzel görünün
Güncelleme:

Artık pareoların arkasına saklanmaya gerek yok !

Kendini bikini, mayoyla rahat hissetmek, pareosuz, tuniksiz ortalıkta gerine gerine dolaşmak pek kolay değil. Eğer fit bir vücuda sahipseniz, zaten sorununuz yok demektir. Ama kusurlarınız varsa o zaman ya biz stil-alışveriş danışmanlarından destek alacaksınız ya da vücudunuza uygun model seçme becerinizi geliştireceksiniz. Alışveriş aşaması sinir bozucu. Ama çaresi var.

Alışverişten bir hafta önce;

- Epilasyon sorununu çözün.

- Bronzlaştırıcı bir krem uygulamaya başlayın. Güneşlenin ya da solaryuma girin diyemiyorum, çünkü maalesef çok ama çok zararlı.

- Vücudunuza parlaklık veren bir nemlendirici kullanın.

- İki gün önceden gazlı içecekleri, su tutan tuzu ve kahveyi, yoğurt ve süt ürünlerini kesin. Biraz hafiflemek iyidir.

- Bir gün önceden vücudunuzda iz bırakan sıkı iç çamaşırı, beli sıkı pantolon ve çorapları giymeyi bırakın. Mayo mankenleri çekimlerden önce tüm bu hileleri uygularlar ve çok işe yarar.

Alışveriş günü;

- Regliniz yakın olmasın. Şişkinlik kendinizi kötü hissettirir.

- Sabah hafif bir kahvaltı edin, bitki çayı için, tuvalete uğrayın. Bir saat sonra alışverişe çıkabilirsiniz.

- Bol penye bir elbise, sıkı olmayan bir g-string, parmak arası terlikler tercih ederseniz, giyinip soyunmanız kolaylaşır.

- Yanınıza küçük bir ayna alın, kendinizi önden, yandan, arkadan inceleyin. Aynı şeyi kot pantolon alırken de yapın.

Doğru renkler, doğru modeller;

- Eğer hala beyaz tenliyseniz, beyaz, açık pembe, sarı, somon, altın, bronz, bej gibi renklerden uzak durun. Bu renkler bronz tene çok yakışır.

- Zümrüt yeşili, bordo kırmızı, rubi kırmızı, turkuvaz mavi, siyah hemen her ten rengine yakışır.

- İnceyseniz, straples drapeli, fiyonklu, fırfırlı üstler, halkalı bikiniler size yakışır.

- Atletik, uzun boylu kadınlara halter askılı yüzücü mayoları, göğüs kısmı genişse üçgen bikiniler çok yakışır, hatta fazla seksi bile gösterebilir.

- Eğer beliniz kalınsa ama fazla kilonuz yoksa mayokiniler beli olduğundan ince gösterdiğinden sizin için idealdir.

- Kalça kısmınız dar ama üst kısmınız genişse, kalın kenarlı düşük belli modelleri ve kalın askılı üçgen üstleri tercih edin. Boyundan bağlı modeller omuzların genişliğini dengeleyecektir.

- Plajda eğer dikkati kalçanızın büyüklüğünden ya da göğüslerinizden başka bir yere çekmek istiyorsanız aksesuar kullanın. Ayağa takılan bir halhal, bele takılan bir zincir, bir deri ya da ahşap kolyeler, bileklikler, kocaman kenarlı şapkalar, büyük güneş gözlükleri, şık bir kaftan ya da tunik, bronz teninizle sizi çok güzel gösterecek ve kusurlarınızı görünmez yapacaktır. Biraz hileye açık olun.

- En güzel mayokiniler Zeki Triko ve Louis Vuitton\'da, en çok alternatif Marks & Spencer, C&A, Kom, Ten ve Kyo My Friend\'de. Diesel\'deki straples bikini çok cool. Vintage modeller kendinizi Brigitte Bardot gibi hissetmeniz için idealler. Calvin Klein mayoları Gottex\'te. Etam, Oje ve Zeki Triko\'da da bu vintage modellerden bulabilirsiniz. Ten\'in mayoları çok seksi. Ayyıldız\'ın bikinileri çok hoş. Sunset\'in straples mayoları çok şık. Miss Sixty bikiniler çok neşeli. Beymen\'deki Missoni\'nin çiçek desenli mayoları harika, T Box tunik ve plaj pantolonları, Accessorize\'daki çantalar, YKM ve Boyner\'deki marka ve çeşit bolluğu hayatınızı kolaylaştırıyor.

Müge Ersin, doğru mayo seçimi konusunda ise şu püf noktalarını sıralıyor:

- Göğüsünüz ile basenleriniz farklı ölçülerdeyse, vücudunuzun bu birbirinden tamamen farklı iki bölgesini bikini ile iyice ortaya çıkarmaktansa, tek parça ve dikine derin kupları olan mayoları denemelisiniz. Bikini, alt ve üst olarak vücudu böler. Mayo ise sağ ve sol olarak bölecektir.

- Çok zayıfsanız, iri desenli mayoları tercih edin.

- Geniş kalçaları saklamanın en ideal yolu tabii göğüsleriniz uygunsa, dikkati göğüslere çekmektir. Üst kısmı açık, alt kısmı koyu renk ve desensiz olan mayolar hem göğüslerinizi olduğundan daha iri gösterir hem de gözleri kalçalarınızdan uzak tutar.

- Göbeğiniz varsa, üçgen bikini asla giymeyin. Düz renk mayoları tercih edin. Desenli bir model giyerseniz, göbek kısmınızdaki desenler balon üzerindeki resim misali irileşeceği için yine dikkatleri göbeğinize çeker.

- Göğüsleriniz büyükse ve saklamak istiyorsanız, üçgen bikinilerden kaçının. Bikini üstlerinin daha koyu renklerde olması, göğüsleri biraz daha küçük gösterir. Daha düzgün bir görüntü için, kesim nasıl olursa olsun balenli modelleri tercih edin. İri desenlerden kaçının.

- Küçük göğüslü kadınlar; yeniden moda olan boyundan bağlamalı üçgen bikinileri rahatlıkla giyebilir. Geometrik ve çiçek desenleri de sizin için ideal. Ancak elde 75\'i bile dolduramayacak kadar az malzeme varsa, içi dolgulu üstleri kullanın. Bu arada straples üstler küçük göğüslülerde çok hoş duruyor; bu modelleri giyebiliyor olmanın keyfini çıkarın!