Doğru makyajın sırları

Doğru makyajın sırları
Güncelleme:

Merve Keşci, makyajın sırlarını ve hilelerini anlattı.

Makyaj sanatçıları çoğumuzun izlediği dizilerin, filmlerin ve kliplerin gizli kahramanlarıdır. Yağmur altında, güneş sıcağında oyuncuların yüzleri daha güzel gözüksün diye uğraşan, gerektiğinde dövüş makyajından, plastik makyaja kadar her şeyi ile ilgilenen, setlerin olmazsa olmazlarıdır.

Geçtiğimiz yıl 2015 Fashion Tv ödül gecesinde ‘Makyaj Sanatçısı’ ödülünü alan dizilerin gizli kahramanlarından Merve Keşci, Medyamola’ya Makyajın sırlarını ve hilelerini anlattı.

Sette makyajın sırları

Önce yüz bazı sürülür, hatlar çizilir ve gölge işlemi tamamlanır. Göz makyajı yapılır, allık ve ruj ile bitirilir. Göz makyajı yapılırken yüze dokunmadan çalışılır. Yüz bazı cildi fondotenden korur . Ayrıca kalıcılığını arttırır. Birde fix ile sabitlerseniz makyaj daha kalıcı olacaktır. Dudak için ise rujun üzerine pudra ve tekrar ruj sürerseniz kalıcılığını arttırırsınız.

Makyaj hileleri

Yaş ilerledikçe yüzde degişiklikler can sıkıcı olabilir ama panik yok bikaç makyaj hilesi ile hersey kontrol atında bunlar nelermiş buyrun size güzel tiyolar

-Cildinizi genç tutmak istiyorsanız asla makyajla yatmayın.

-En temeli cildinizi koruma altına almak için cilt temizlenmeli pahalı tonikler yerine doğal gülsuyunu öneriyorum ve ardından nemlendirmelisiniz.

- Gıdı bölgesinde sarkma sorunu veya sivri çene, geniş alın, kemikli burun ve elmacık kemikleri belirgin olmaması gibi durumlarda iki adet fondöten kullanarak ışık gölge tekniği ile bunu kamufle etmek mümkündür.

- Birincisi; cildinizden 1 ton açık veya 1 ton koyu ikincisi de uyguladığınız fondötenin renginden 1 ton koyu ve mat bir fondöten ile gölgelendirmek olacak.

-Yalnız hiçbir şey, toz ürünler kadar cildinizi yaşlı göstermez. Su bazlı, jeller ve likit ürünleri tercih edin.

-Daha yaşlı gözüken bir cilt istemiyorsanız pudra kullanmaktan vazgeçin. Şeffaf ve ışığı yansıtan pudraları tercih edin.

-30'lu yaşlardan sonra cilt yavaş yavaş ışıltısını kaybetmeye başlar. Biraz hıghlıter yardımıyla bu ışıltıyı geri kazandırabilirsiniz.

-Göz makyajınızı yapmadan önce bir astar kullanın. Özellikle göz kapaklarınızda ufak kırışıklıklar varsa bu adımı atlamayın.

Leyditurk.com