Dudak üstü çizgilerini azaltmanın yolları

Dudak üstü çizgilerini azaltmanın yolları
Güncelleme:

Dudaklar yaşla beraber daha ince ve daha kırışık hale geldikçe, dudak çevresindeki çizgilerde derinleşir.

Güneş, sigara ve çevre kirliliği de dudak üstü ve çevresindeki çizgilere ve kırışıklıklara neden olur. Dudaklara şeklini veren kolajen ve elastin zamanla çöktükçe dudakların altına, üstüne ve çevresine çizgiler yerleşir. Bu çizgiler bir kez ciltte yer ettiğinde, dudaklar belirginsizleşir ve bu da rujun akmasına ve uçmasına sebep olur.

CERRAHİ OLMAYAN ÇÖZÜMLER

Yaşlandıkça dudak hattı belirginsizleşir. Dudakların dinç ve kalp şeklindeki dış çizgilerini tekrar yaratmak için üst ve alt dudak çizgisinin kenarları boyunca kırışıklıklara neden olabilecek kasları geçici olarak rahatlatabilecek Botilinium A Toksini uygulanabilir. İşlem anestezi gerektirmiyor ve uygulaması sadece 10 dakika sürüyor. enjeksiyon sırasında ufak bir acı hissedebilirsiniz ama sonrasında hiç acı duymazsınız. Zayıf ve kırışık dudak çizgisinin konturünü iyileştirmek için dermatoloğunuz ya da plastik cerrahınız dudak dolgunluğunu arttırak olan hyalüronik asit dolguyu önerebilir. Eğer dolgu dudakların kendisine veya dudak çizgisi çevresine enjekte ediliyorsa, doktorunuz muhtemelen ya lokal uyuşturucu krem ya da sinir bloğu uygulayacaktır. Kullanılan ürüne göre bu işlem anlık çözümler sunabilir ve etkileri bir yıl kadar sürer.

DUDAK YENİLEME İŞLEMLERİ

Dudaklar yaşlanma etkilerine duyarsız değildir. Zamanla üst dişlerin altına kadar aşağı doğru sarkarlar ki bu da sizi yaşlı gösterebilir. “Hareketsiz genç bir dudağa baktığınız zaman, alt dudak üst dişlerin üçte birindedir. Ama dudaklar inceldikçe daha çok sarkarlar ve daha az diş görürsünüz.” diyor Scottsdale’den plastik cerrah Jeffrey J. Ptak ve ekliyor: “Burun delikleri ve üstr dudak çizgisi arasındaki boşluğu kısaltmak için üst dudak gerdirme işlemini öneriyorum. Fazla derinin küçük bir miktarını alarak, cildi hafifçe gererek ve yukarıya çekerek üst dudağı küçültebiliriz. dudakların üstündeki ince çizgiler ve kırışıklıklar sıkılaşır ve daha beliirgin dudak hatlarına sahip olursunuz.” Daha yüksek bir dudak çizgisi isteyenler için ideal olan işlem yaklaşık 40 dakika sürer. Ameliyattan birkaç gün sonra dikişler alınır. İç dudak gerdirmesi ise diğer bir alternatiftir. “Aşağı doğru sarkan bir gülüşü yukarı çekmek için sarkmış deriyi ağzın iç kenarlarından alabiliriz.” diyor Dr. Ptak. “Sonuçlar çok çarpıcı olmayabilir ama dudaklarınız daha geregin bir görünüm kazanacaktır.”

UFAK SONUÇLAR İÇİN

Cildi nemlendirmek ve yaraları önlemek için hyalüronik asit, antioksidan ve C vitamini içeren ürünler tercih edin.

KIRIŞIKLIKLARI DURDURUN

Botilinium A Toksini enjeksiyonları, çizgilere neden olan kas hareketlerini azaltır.

DUDAKLARINIZI GERDİRİN

Dudaklarınız sarkmaya ve belirginliğini kaybetmeye başladığı zaman, dudak gerdirme işlemi sarkmış deriyi sıkılaştırabilir ve dudakları tekrar belirginleştirir.

DUDAKLARINIZI DOLGUNLAŞTIRIN

Vücutta doğal olarak bulunan hyalüronik asit, ağırlığının 1000 katı oranında nemi cilde bağlayarak dolgun bir görüntü verir. Lokal olarak ya da enjeksiyon ile hyalüronik asit kullanımı, dudaklara tekrar dolgunluk kazandırabilir ve özellikle dudağın üstündeki ve altındaki derin çizgi ile kırışıklıkların görüntüsünü azaltabilir. Lokal uygulamalar geçici sonuçlar üretirken, enjeksiyon ile yapılan uygulamlar kadar belirgin olmazlar.

New Beauty