Dudak üstü tüylerden nasıl kurtulabilirsiniz?

Dudak üstü tüylerden nasıl kurtulabilirsiniz?
Güncelleme:

Kadınların en hassas oldukları konulardan biri ciltteki istenmeyen tüylerdir.

En çok göz önünde bulunan, bazen ayna karşısında uzun vakit harcanmasına sebep olanlardan biri de kadınların dudak üstündeki tüylerdir. Bunları yok etmek içinse en çok kullanılan yöntemlerden biri cımbızla almak, iple almak ve sir ağdadır. Ancak bunları uygularken de en vücudumuzdaki hassas deriye sahip olan yüzümüzde kalıcı bir iz bırakmaması için dikkatli olmak gerekiyor.

Uzmanlar dudak üstü tüylerin alımında cımbızı tavsiye etmiyor. Cımbız tüylerin eskisinden daha kalın ve gür çıkmasına sebep oluyor. Eğer dudak üstü tüylerinizi alırken sir ağda tercih ediyorsanız bu işlemi yaptıktan sonra güneşe çıkmamanız ve o bölgeyi su ile temas ettirmemeniz gerekiyor. Eğer dudak üstünüzdeki tüyler ince ise uzmanlar, iple almanızı öneriyor.

Bu yöntemlerin dışında uzmanlar daha kalıcı olan ancak diğer yöntemlere göre daha pahalı olan lazer epilasyonu öneriyor. Lazer ya da iğneli epilasyonun diğer işlemlere göre daha pahalı olmasına karşı daha kalıcı çözüm getirdiğini belirten uzmanlar bunu tüyleri daha kalın ve gür olanlara öneriyor.