Dudaklarınızı güzelleştirmek istiyorsanız..

Dudaklarınızı güzelleştirmek istiyorsanız..
Güncelleme:

Daima nemli, sağlıklı ve bakımlı dudaklara sahip olmak için gereken özeni göstermelisiniz.

Bakım denilince genellikle akla en son gelen dudaklar, konu makyaj olunca rengârenk rujlarla şenlendiriliyor. Peki, makyajlı ya da makyajsız, dudaklarınızın her zaman sağlıklı ve bakımlı görünmesi için neler yapmalısınız?

Su içmek
Suyun, sadece dudaklar için değil bütün vücut ve organlar için mükemmel bir şifa kaynağı olduğunu unutmamak gerekir. Dudaklarda oluşan çatlamalar ve pul pul dökülmeler az su içmenin ilk göstergesidir.

Gün boyunca su içmeyi atlıyorsanız; suyu bardak bardak gidip almak yerine bir şişeye doldurup gözünüzün önüne koyabilirsiniz. Dudakların ekstra bakıma ihtiyaç duyduğu mevsim geçişlerinde ve havanın soğuk olduğu zamanlarda özellikle daha fazla su içmeye özen göstermelisiniz.

Güneşten korunma
Yaz kış fark etmeksizin, mutlaka cildiniz ve dudaklarınız için güneş koruma faktörlü kremler kullanmalısınız. Dudak derisi oldukça incedir ve o bölgede yağ dokusu bulunmamaktadır. Dolayısıyla güneşe maruz kaldığında diğer bölgelere göre daha fazla zarara uğrayabilir.

Size tavsiyemiz, günlük bakımınızda güneş koruyucu etkili dudak nemlendiricilerini kesinlikle kullanmanız. Eğer güneşe gün boyunca maruz kalacaksanız nemlendiricinizi sık sık yenilemeyi ihmal etmemelisiniz.

Peeling
Belirli aralıkla dudaklarınıza uygulayacağınız peeling işlemi sayesinde, dudaklarınız pürüzsüz ve bakımlı görünecektir. Aynı zamanda ruj, dudağınızda tabaka şeklinde durmayıp daha düzgün ve kusursuz olacaktır.

Dudaklarınıza haftada bir kez, zeytinyağı ve şeker karışımıyla peeling uygulayabilirsiniz. Bu karışımı bir diş fırçasıyla dudaklarınıza sürüp hafifçe fırçalamalısınız. Bu işlem hem dudaklarınızı nemlendirecek hem de üzerindeki ölü derilerden kurtulmanızı sağlayacaktır.