En çok boşanmış kadınlar estetik yaptırıyor

En çok boşanmış kadınlar estetik yaptırıyor
Güncelleme:

Doç.Dr. Hayati Akbaş, boşanmış kadınların estetik cerrahilere başvurma oranının daha yüksek olduğunu söyledi.

Estetik operasyonlarına toplumun bütün kesimlerinden talep olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Hayati Akbaş, “Eşinden ayrılmış veya boşanmış kadınların estetik cerrahi uzmanlara başvurmaları diğerlerine göre daha yüksektir. Çünkü boşanmanın getirdiği travma ile özgüven eksikliği ortaya çıkar ve kendini yenilemek ister. Kendini yenileyerek eski güvenini, tazeliğini, eski gençliğini ve güzelliğini kazanma arzusu hakim hale gelir. Kadınlar evliliğinde doğuma ve çocuk emzirmeye bağlı bir takım kusurlar ortaya çıkacaktır. Boşandıktan sonra bu sahip olduğu kusurlar daha çok dikkat çekecektir. Yeni bir hayata başlama ümidiyle estetik cerrahilerden yardım almak isterler. Dolayısıyla boşanmış kadınlarda estetiğe talep oldukça fazladır” dedi.

Yeni bir yüz, yeni bir beden

Boşanmış kadınların en çok yüz gençleştirme operasyonuna çok talep ettiklerini ifade eden Akbaş, “Yüzlerinin tekrar eski gençliğine ve güzelliğini elde ederek yeni bir hayata yeni bir yüzle başlamak istiyorlar. Doğumlara ve kilo alıp vermeye bağlı meme, karın ve vücut dokularında sarkmalar ve gevşemeler ortaya çıktığı için o bölgelerin yeniden toparlanması için evlilik öncesi vücudundaki o sıkılığı yeniden elde etmek istiyorlar. Yani eski bedenlerini değiştirme ihtiyacı hissediyorlar. Aslında bu kadınlarda eskiye ait ne varsa değiştirmeye ihtiyaç olabilir ama fiziksel olarak düşünürsek eski görünümlerini mutlaka değiştirme arzusu büyük bir kısmın da ortaya çıkıyor.

Boşanmış kadınların bize başvuruları ile boşanmamış, evli olan kadınların başvurusuna göre daha çoktur. Boşanmış kadınlar ihtiyaçlarına göre önceliklerini belirleyerek hemen hemen bütün operasyonları geçirme arzusunda oluyorlar. Fakat imkanlarının veya zamanının yeterliliğine göre bunları yaptırabiliyorlar. Boşanmış kadınların önemli bir kısmında ciddi bir özgüven eksikliği ve depresyon durumu söz konusu oluyor. Hayata negatif bakıyorlar, güvensizlik duyuyorlar, karşı cinse karşı güven zaafı duyuyorlar. Kendilerini daha mutsuz ve yalnız hissediyorlar. O kabukları kırıp yeniden evlilik öncesi gibi daha genç, dinamik, pozitif ve yüksek motivasyonlu bir yaşantıya başlamak için de bu fiziksel kusurlarını görmek istemiyorlar” diye konuştu.