En komik kızıl efsaneleri..

En komik kızıl efsaneleri..
Güncelleme:

Kızıllarla ilgili bazı efsanelere ne kadar gülsekte bazıları doğru...

1- Öldüklerinde vampire dönüşürler: Bu komik bir antik Yunan efsanesi. Efsaneler o zamanlardan başlıyor ve insanların bazı hislerle ne kadar tuhaf ve saçma düşüncelere kapıldıklarını görebilirsiniz.

2- Adet döneminde hamile kalabilirler: Bu mantıksız ve mesnetsiz efsane bugün bile ısrarla sürdürülen bir inanıştır. Tabi hiçbir kanıt veya gerçeklik payı yoktur. Belki de sadece kıskançlık veya cahil insanların uydurması.

3- Şanssızdırlar: Antik Mısır'da yaygın olan bir inanıştı ve kötü şansın son bulması için kurban edilmeleri istenirdi. Öte yandan Romalılar kızılların şans getirdiğine inanırdı ve örneğin köle alırken kızıl olması tercih nedeniydi.

4- Ateşli ve asabidirler: Başka bir efsane ama belki de gerçektir. Yüzyıllarca asabi kabul edilmişlerdir. Fakat bu olgu üzerine hiçbir araştırma bulamadık. Belki sarışınlardan daha eğlencelidirler ve bu onları sollamanın iyi bir yoludur.

5- Arılar kızılları çok sokar: Bu efsane de gerçek olabilir. İlgili bilimsel bir veri bulamadım. Fakat büyükannem bunun böyle olduğuna yemin ediyor.

6- Kızıl saç çalınmış cehennem ateşidir: Sert değil mi? İspanyol Engizisyon Dönemi'nde yüzlerce kızıl, cehennemin ateşini çalan cadılar olduklarına inananlar tarafından öldürüldü ve kazıklarda yakıldı.

7- Kızıllar sonunda griye bürünür: Kızıl şaçların yaşlanınca griye döndüğüne inanılır. Bu kısmen doğru. Fakat bir çoğumuz sarıya ve sonra beyaza dönüyoruz. Geri kalanlar maalesef kır saçlı oluyor.