Estetiğe yönelen kadınların gizli gerekçesi; aldatılma

Estetiğe yönelen kadınların gizli gerekçesi; aldatılma
Güncelleme:

Doğum sonrası güzelliği kaybetmek istemeyen kadınların son çaresi estetik operasyon.

Türkiye’de ve dünyada artan estetik operasyonlarının nedenlerine dikkat çeken Turk Health Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, fazla kilo, sigara kullanımına bağlı cilt sorunları, doğum sonrası meydana gelen problemler gibi pek çok etkenin tetiklediği estetik operasyonların altında yatan temel gerekçenin aldatılma korkusu olduğunu açıkladı.

Türkiye’nin en çok estetik operasyon yapılan ülkeler sıralamasında 19. olduğuna işaret eden Acıkök, güzelliğini kaybetmek istemeyen kadınların son çareyi estetik operasyonda bulduğunu söyledi.

Günümüz çalışma hayatının güçlüklerine değinen Acıkök’e göre estetik operasyonlar konusunda kadınları hareket geçiren en güçlü unsur aldatılma kaygısı. Strese ve sağlıksız beslenmeye bağlı olarak cildi deforme olan ve kilo fazlalığı yaşayan kadınların erken yaşlanmayı bir tehdit olarak nitelendirdiğini ifade eden Turk Health Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök “Genç ve güzel kalmak için kadınlar olağan üstü bir uğraş veriyor” dedi.

Yağ aldırma, karın gerdirme ve göğüs estetiklerinde kayda bir değer artış yaşandığını belirten Acıkök şunları söyledi:

“Erken yaşlanma erkeklerde saç dökülmesi olarak ortaya çıkıyor, ancak kadınların bu durumdan daha fazla etkilendiği bir gerçek. Dış çevre, medya ve özellikle internet mecraları ile etkileşim halindeyiz. Kadınlar güzellik konusunda geri kalmak istemiyor. Bu, estetik operasyonlardaki oranlara yansıdı. Yağ aldırma, karın gerdirme ve göğüs estetiklerinde temel motivasyon genç kalmak ve güzelliği korumak. Aldatılmayı kadınlar çok fazla dile getirmiyor olsa bile yağ aldırma, karın gerdirme ve göğüs estetiklerindeki artan istatistik oranlarından bu sonucu çıkarmamız mümkün”

Yüz gerdirme ve botoks gibi operasyonların yanı sıra son yıllarda estetik ve plastik cerrahi konusunda yeni gelişmelerin yaşandığını belirten Turk Health Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, özellikle kadınların doğum sonrası uygulanan yöntemler konusunda taleplerinin arttığını söyledi. Annelerin emzirmeye bağlı olarak büyüyen göğüsleri için meme küçültme operasyonu yaptırdıklarının altını çizen Acıkök, estetik operasyonların toplum genelinde yaygınlaştığını ifade etti.

Estetik operasyonlarda Türk doktorların başarısına dikkat çeken Acıkök, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen talepler neticesinde sağlık turizmi sektörünün de her yıl üzerine koyarak büyüdüğünü sözlerine ekledi.