Estetik cerrahide yeni adres Türkiye

Estetik cerrahide yeni adres Türkiye
Güncelleme:

Son dönemde yapılan başarılı estetik cerrahi operasyonları, dikkatleri Türkiye’ye çevirdi.

Daha önceleri ucuz olduğu için tercih edilen Türkiye artık güven ve tecrübe ile öne çıkıyor. Tedavileri bittikten sonra hastalara tatil imkânı da sunan Türkiye dünyaca ünlü sanatçıların da gözdesi haline geldi.

Türkiye\'nin dünyada en çok estetik operasyon yapılan 20 ülkeden biri olduğuna dikkat çeken Turk Health Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, sağlık turizmi kapsamında her yıl yurtdışından 250 bin-300 bin arasında hastanın Türkiye’ye başvuru yaptığını söyledi.

ABD, İngiltere ve Fransa’ya göre ortalama dörtte bir oranında uygun olmasının Türkiye’yi öne çıkardığını belirten Acıkök, yağ aldırma, karın gerdirme ve göğüs protezinin yanı sıra burun estetiği gibi operasyonlarda son yıllarda başarılı bir grafik sergileyen Türk doktorlara olan güvenin arttığını ve dünyanın her yerinden hastaların Türkiye’yi tercih ettiğini söyledi.

Geçtiğimizde aylarda estetik operasyon için Türkiye’ye gelen Hollywood yıldızı Erika Eleniak’ın açıklamalarına değinen Acıkök, ünlü isimlerin Türkiye’nın bu anlamda tanıtımına katkı sağladığını belirtti. İstanbul’un, estetik cerrahinin merkezlerinden biri konumunda olduğunu dile getiren Turk Health Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök şunları söyledi:

“Her yıl dünyanın önemli estetik cerrahi kongrelerinden biri İstanbul’da gerçekleşiyor. Türkiye’de uygulanan plastik cerrahi ameliyatlar en son bilimsel temellere dayanan ameliyatlar.  Türk doktorlar başarıları ile adından sıkça söz ettirmeye başladı. Estetiği sadece bir lüks ya da tercih olarak düşünmemek gerekiyor. Çeşitli fiziki rahatsızlıklar ve psikolojik problemler neticesinde estetik operasyonlara başvuranların sayısı oldukça fazla. Başarılı operasyonlar hastaların kişisel kaygılarını gideriyor ve özgüvenlerini artırıyor. Gelinen noktada toplumun her kesiminden insanın hiç çekinmeden kendilerini estetik uzmanlarına emanet ettiğini görüyoruz”

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen hastaların tedaviden sonra Türkiye’de tatil yaptıklarının altını çizen Acıkök, Turk Health Turizm’in anlaşmalı olduğu 50’de fazla tatil merkezinde tatil yapan hastaların Türkiye’den memnun ayrıldıklarını sözlerine ekledi.