Estetik operasyonu zorunlu kılan sağlık sorunları

Estetik operasyonu zorunlu kılan sağlık sorunları
Güncelleme:

Hangi sağlık sorunları estetik operasyonlar ile tedavi ediliyor?

Son yıllarda artan estetik operasyonlarının ağırlıklı olarak sağlık temelli olduğuna dikkat çeken Turk Health Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök nefes alma güçlükleri, kilo problemi, sigara kullanımına bağlı cilt sorunları ve doğum sonrası meydana gelen sorunların estetik operasyonlar ile tedavi edilebildiğini söyledi.

Türkiye’nin en çok estetik operasyon yapılan ilk 20 ülke arasında olduğuna dikkat çeken Acıkök, estetiğin artık sadece medya ve sanat camiasını ilgilendiren değil toplumsal bir konu haline geldiğini belirtti.

Estetik operasyonlara toplumun bakış açısının değiştiğini kaydeden Acıkök şöyle konuştu:

“Estetik ve plastik cerrahi konusunun halk tabanında farklı bir yansıması olduğunu görüyoruz. Sıradan vatandaş bunu bir lüks olarak değil, bir ihtiyaç olarak görüyor. Özellikle çözümü sadece estetik ameliyat olan sağlık sorunları var ve bu sorunlar her geçen yıl artarak devam ediyor. Nefes alma güçlükleri, kilo problemi, sigara kullanımına bağlı cilt sorunları, doğum sonrası meydana gelen sorunlar, kafein tüketimine bağlı hastalıklar estetik operasyonlarını tetikliyor. Dolayısıyla estetik ve plastik cerrahinin toplumu daha yaygın olarak ilgilendiren bir konu haline geldiğini söyleyebiliriz”

Sağlık sorunları nedeniyle estetik operasyonlara yönelen kişilerin başarılı sonuçlar elde ettiğini hatırlatan Turk Health Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök  şunları söyledi:

“Türkiye’de ve dünyada erken yaşlanma sorunu ile karşı karşıyayız. Stres, obezite, sigara ve benzeri alışkanların getirdiği sağlık sorunları neticesinde 20 yaşında iken 30 yaşında gösterebiliyorsunuz. Örneğin saç dökülmesi en sık karşılaşılan problemlerden bir tanesi. Bu sağlık sorununun çözümü ise saç ekimi. Kilo sorunu da benzer bir durum olarak ortaya çıkıyor. Günlük hayatı güçlendiren ve çeşitli hastalıkları tetikleyen kilolardan yağ aldırma (liposuction) ile kurtulmak mümkün”

Estetik alanında Türk doktorlara son yıllarda artan ilgiyi değerlendiren Acıkök,, “Hastalar, kendilerini emanet edecek bir doktor arayışı içindeler. Konu estetikse bu daha hassas bir durum oluşturuyor. Türk doktorlarının artan başarısı dünyadaki ilgiyi Türkiye’ye çevirdi. Turk Health Tourism veya benzeri sağlık turizmi kuruluşları dünyadaki hastaların Türkiye’ye yönlenmesinde rol üstleniyor. Ülkemizin bu noktada önemli bir boşluğu doldurduğunu düşünüyorum” diye konuştu.