Estetikte bu 10'luya dikkat

Estetikte bu 10'luya dikkat
Güncelleme:

Plastik ve Estetik Cerrahi Operatörü Dr. Kaya Yıldız, Estetik operasyonlar hakkında doğru bilinen yanlışları anlattı.

Botoksla gençleşme, liposuctionla yağ aldırma, meme büyütme, burun estetiği gibi işlemler hakkında doğru bildiğiniz yanlışları Memorial Şişli Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Operatörü Dr. Kaya Yıldız anlattı.

1. “Estetik ameliyatlar sadece kış mevsiminde yapılır”

Estetik operasyonlar her mevsim yapılabiliyor. Ancak yazın estetik ameliyat yapılan ve dikiş atılan bölgenin güneşten korunması gerekiyor.

2- “Benler ve cilt lezyonlarına bıçak değdirilmemelidir”

Vücudun belli bölgelerinde ben sanılan oluşumlar cilt kanserinin habercisi olabiliyor. Bu nedenle bazı benlerin mutlaka alınması gerekiyor.

3- “Liposuction zayıflamak için kullanılan bir yöntemdir”

Liposuction yöntemi vücut şeklini düzeltmek için uygulanıyor. Tüm vücutta yaygın bir kilo artışı ya da obezite söz konusu ise; liposuction hastanın diyet ve egzersiz yaptıktan sonra veremediği yağları için uygulanıyor.

4- “Botoks yılan zehridir ve kişiye zarar verebilir”

Botoks, halk arasında yanlış bilindiği gibi yılan zehri değil, bozulmuş konservelerde oluşan bakterinin oluşturduğu bir maddeden elde ediliyor.

5- “Düzenli botoks yaptırılmayan bölge ilk halinden daha kötü görünür”

Bilinenin aksine botoks uygulanan alan, uygulama yapılmayan dönemlerde daha iyi görünebilir ama asla daha kötü bir görünüm vermiyor.

6- “Meme büyütme ameliyatı olan kadınlar bebeklerini emziremez”

Meme büyütme operasyonu sonrası bebek sahibi olan kişi, rahatlıkla bebeğine süt verebiliyor. Halk arasında yanlış bilindiği gibi meme protezlerinin yani silikonların 10 yılda bir değiştirilmesi gerekmiyor.

7- “Göz kapağı estetiği göze zarar verir”

Aksine birçok hastada ileri yaşta ortaya çıkan göz kapağı kaynaklı görme zorluğunun önlenmesi açısından önemli rol oynuyor.

8-     “Estetik ameliyattan sonra burun düşebilir”

Burun, yüze sabitlenmiş bir yapı olduğundan doğru yapılmış bir burun ameliyatın üzerinden yıllar geçse de burun ucunda düşme olmuyor.

9-     “Plastik cerrahlar sadece estetik ameliyat yapar”

Estetik ameliyatlar, plastik cerrahların yaptığı operasyonların yalnızca yüzde 20- 30’unu kapsıyor. El cerrahisi, yüz yaralanmaları, doğumsal anomaliler, açık yaralar, cilt kanserleri, yanığın erken ve ileri dönem bozuklukları gibi birçok alanda ameliyatlar gerçekleştiriliyor.

10-  “Plastik cerrahlar dikiş attığında ciltte iz kalmaz”

Bir yer yaralandıysa ya da kesilip dikildiyse mutlaka iz kalır. Plastik cerrahlar ameliyatlarda izi saklamak ve daha az belirgin hale getirmek için gerekli donanıma sahip olsa da izleri tamamen yok etmek mümkün değil...