Estetikte kadınlar erkeklerle yarışıyor

Estetikte kadınlar erkeklerle yarışıyor
Güncelleme:

Genç görünme ve yakışıklı olma isteği, daha fit gözükme günümüz erkeğinin estetiğe bakışını değiştirdi.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eser Aydoğdu anlatıyor...

Estetik ve güzelliğin ikonu olan kadınlar sadece hemcinsleri ile değil, son zamanlarda artan talepleri ile biz estetik cerrahların kapısını çalan erkeklerle de yarışıyor.

Sosyal çevresi, ekonomik durumu ve çeşitli meslek grupları bu talepleri arttırsa da artık her insan gibi erkeklerde daha iyiye ulaşmayı hedefliyor. Giyiminde, saç modelinde, traş stilini değiştirmede tutucu olan değişimi pek sevmeyen erkek, kendisi için daha iyi fiziki bir görünüm sağlayacağını düşündüğü işlemlerde beklenenin aksine oldukça cesur davranabiliyor.

Erkeklerin hedefi daha sağlıklı ve genç görünmek

Günümüz erkeği diyetini, fiziki aktivitelerini ve psikolojisini en elverişli şekilde tutma çabasında olmaktadır. Yaşam tarzını belirleyen erkekler daha sağlıklı ve genç görünümü hedefliyor. Bu nedenle erkekler de 21.yüzyılda estetik cerrahide gelişen teknolojilerden faydalanıyorlar.

Lazer epilasyon

Lazer epilasyon sırt bölgesindeki, göğüs bölgesindeki, yüzündeki fazla olan tüylerden erkekleri kesin olarak kurtarabiliyor. Saç ekiminde mikromotor fue yöntemi daha başarılı sonuçlar ortaya çıkarıyor. Artık bir seansta daha fazla greft alınarak doğal sıklık sağlanabilmektedir. 

Saç mezoterapisi

Saç mezoterapisi ise saçı dökülen erkelerin sıklıkla başvurduğu bir tedavi şeklidir. Saçın dökülmesini yavaşlatır ve saçın kalınlaşmasını, beslenmesini sağlar. Erkekler sıkıntı çektikleri fazla yağlarından kurtulmak için de liposuction\'a başvuruyorlar. Erkeklerin liposuction\'la göbek bölgesinden, bel bölgesinden fazla yağların alınması mümkündür.

Koltukaltı botoks uygulaması

Yaz aylarında koltukaltı botoks uygulaması terlemeyi önlemek için uygulanacak işlemlerin başında yer alıyor. Koltukaltı botoks uygulaması 15 dk\' lık bir işlem olup etkisi 1 yıl sürmektedir.

Jinekomasti

Erkek memesinde jinekomasti dediğimiz büyümeye bağlı yapılan operasyonlar da en fazla talep gören operasyonlarından olmaktadır. Erkek için ciddi psikolojik problem olabilen jinekomasti operasyonu sonrası hızla özgüvenin kazanılabildiğini görebiliyoruz. Denize girerken, spor yaparken sıkıntı yaşayan erkek jinekomasti ameliyatı sonrası normale dönmektedir.

Fibrocell kök hücre tedavisi

Ve son dönemde yüzünde de gençleşme isteyen erkeğe botoks, fibrocell kök hücre tedavisi de uygulamaktayız. Fibrocell kök hücre tedavisi cilt gençleştirme tedavisidir. Yaşlanmaya bağlı cilt nemini, kolajenini kaybeder. Fibroblast enjeksiyonu ile tekrar kolajen üretimi başlar. Cilt nemini ve canlılığını kazanır. Elastikiyet kaybı düzelir. Doku yenileme yani cilt gençleştirme gerçekleşmiş olur.