Estetikten önce bunlara dikkat !

Estetikten önce bunlara dikkat !
Güncelleme:

Uygulama yaptırmadan önce bu detaylara dikkat edin.

Estetik cerrahide özellikle son yıllarda yaşanan gelişmeler, giderek daha çok kadının kendini cerrahların ellerine emanet etmesine yol açıyor. Ancak vücudunuzun herhangi bir bölgesine uygulama yaptırmadan önce hem düşünmeniz hem de bilgi almanız gereken detaylar var.

Risklere karşı bilinçli olun

Medyada çok revaç gören uygulamaların sizi şaşırtmasına izin vermeyin. Risksiz ve yarasız bir estetik cerrahi müdahale bulunmuyor çünkü. Her operasyon müdahalenin kendisinden kaynaklanan ya da yara oluşumuyla ilgili risk barındırır. Tüm bunlara hazırlıklı olun.

Olabildiğince bilgilenin

Tecrübesi bulunmayan doktorlardan korunmak ve en iyi sonuçlara ulaşmak için her zaman tek bir altın kural vardır; bilgi toplamak. Çünkü bir estetik operasyonun mucizeler yaratması mümkün değildir. Operasyon yaptırmak istediğiniz dönemde uygulanan tekniklerle ilgili iyi bilgilendirildiğinizden ve aklınızdaki soruların cevaplandığından tam anlamıyla emin olmalısınız.

Hislerinize güvenin

Doktorunuzla ilk karşılaşmanız, kararınızı sonuca götürecek andır. Yapacağınız görüşme, sizde güven uyandırıp uyandırmadığını, size karşı açık olup olmadığını ve dürüstlüğünü anlamanız açısından yeterlidir. İsteklerinizi anlaması ve daha önce yaptığı operasyonlarla ilgili sizi bilgilendirmesi dışında, dikkat etmeniz gereken başka önemli noktalar da var:

Uygulamayı özenli ve detaylı bir şekilde tanımlaması

Operasyonun işleyişini, öncesini ve sonrasını anlatması (narkoz, uygulama süresi...)

Uygulama sonrasında ilk birkaç gün nasıl bir iyileşme süreci geçireceğinizi hayal etmenizi sağlaması ve bununla ilgili olarak yaptığı uyarılar

Operasyon sonrasında gerekebilecek küçük uygulamalar ve ilaç kullanımıyla ilgili yaptığı açıklamalar

Operasyon ücretini tüm dökümleriyle birlikte ortaya koyması ve size düşünmek için zaman tanıması

Size kendi muhakemenizi yapmanız için zaman vermesi. Çünkü her estetik operasyon ayrıntılı bir şekilde düşünülmeli ve asla aceleye getirilmemeli

Bir estetik cerrah her şeyden önce doktordur

Gribe yakalandığınızda gideceğiniz doktor hakkında detaylı bilgiye ihtiyaç duymazsınız ve bunun için ayıracak zamanınız yoktur. Ancak estetik müdahalede iş değişir. Cerrahın kişisel özellikleri seçim yapmanızdaki belirgin kriterler olmalıdır.

Hürriyet