Etkileyici kirpiklere sahip olmak hayal değil

Etkileyici kirpiklere sahip olmak hayal değil
Güncelleme:

Kirpik ekimi sayesinde hayalinizdeki kirpiklere ulaşabilirsiniz.

Kirpik uzamasında sorun yaşayan kadınlara yönelik bir yöntem olan kirpik ekimi, özellikle kimyasal tedavi, yanıklar ya da çeşitli travmalardan dolayı uzamayan kirpikleri olanlar için ideal.

Plastik Cerrah Dr. Theresa Jarmuz. "Kendi hastalarıma tavsiyem cerrahi bir yöntemden önce doğal yolları denemeleri ve eğer bir sonuç alınamıyorsa bu yola başvurmaları, çünkü herkese uygun bir yöntem değil," diyor.

Kirpik ekimi, doğru hastada oldukça başarılı bir yöntem. Yaklaşık iki saat süren uygulamada, enseden 30-50 tek saç telinin bulunduğu bir deri parçası alınıyor ve lokal anesteziyle kirpik diplerine ekiliyor. İlk iki üç hafta içerisinde, ekilen bu kirpikler dökülüyor ve ardından tekrar çıkıyor.

Kendilerini halâ saç sanan yeni kirpikleri uzadıklarından dolayı, periyodik olarak kesilmesi gerekiyor. Kirpik ekimi için en ideal adaylar düz saçlılar.

Eğer kıvırcık saçlıysanız bu işlemi size pek tavsiye etmiyoruz. Risklere gelince; enfeksiyon, anormal oranda kirpik uzaması, kıvırcık saçlıların kirpiklerinde yanlış yöne kıvrılmalar...

Ekilen kirpikler birkaç gün sonra dökülüyor fakat üç, dört ay içerisinde tekrar uzuyor. Kesin sonuç ve son halini alması ise 9-12 arasında değişiyor. Kirpik ekiminin en güzel yanı ise kalıcı bir uygulama olması.