Evde parfüm ve deodorantı kendiniz yapın

Evde parfüm ve deodorantı kendiniz yapın
Güncelleme:

Evde doğal parfümünüzü kendi malzemelerinizle hazırlayabilirsiniz... Nasıl mı?

Kadınların en büyük tutkularından ve zevklerinden biri de gün boyunca güzel kokmaktır. İş stresi, eve gitme telaşı derken terleriz ve bu yüzden deodorantımızı hiç yanımızdan ayırmayız.

Tenimiz gün boyunca pek çok zararlı maddeye maruz kalıyor. Deodorantların içerisinde bile ne gibi maddeler kullanıldığını çoğunlukla bilmiyoruz. Organik yiyeceklerin, eşyaların ve makyaj malzemelerinin çoğaldığı bu zamanlarda aslında siz de evde, organik yiyecekler hazırladığınız gibi parfüm ve deodorantlarınızı yapabilirsiniz. Sizde birbirinden farklı baharatları, tohumları ve çiçekleri kullanarak parfüm ve deodorant yapmaya başlayın!

Yaseminli deodorant tarifi
2 Çorba kaşığı badem yağı
1 çorba kaşığı pudra
3 damla yasemin

Elde ettiğiniz harika kokusu olan bu doğal deodorantı minik bir cam kolonya şişesine koyun ve kullanacağınız zaman çalkalayıp bir iki damla damlatarak kullanın.

Gül kokulu parfüm tarifi
30 gram gül suyu
3,5 tatlı kaşığı lavanta yağı
25 gram karanfil yağı
180 mililitre etil alkol

Etil alkolden cam bir kaba, az miktarda alıp bunu lavanta ve karanfil yağlarıyla birlikte iyi bir şekilde karıştırmalısınız. Sonra üzerine alkolün geri kalan kısmını ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak gül suyunun tamamını ekleyip karıştırdıktan sonra cam bir şişeye alıp iyice çalkalayın. Şişenin ağzını sıkıca kapatıp, güneş görmeyen bir yere, yaklaşık 6 hafta dinlendirin. Bu süre bittikten sonra parfümünüzü rahatlıkla kullanabilirsiniz.

HT Hayat