Evlenmeden mutlaka yaptırın !

Evlenmeden mutlaka yaptırın !
Güncelleme:

Düğün hazırlıklarınız başladı, check-listinize her gün yeni bir tik atıyorsunuz ancak bu esnada cildinizin sesine kulak verdiniz mi?

Estetik Dermatolog Yrd. Doç. Dr. Melisa Eczacıbaşı cildinizi de düğüne hazırlamanız gerektiğini belirterek listenize peeling ve botoxu da eklemenizi söylüyor

Tüm hazırlıklar planlandığı gibi gidiyor; gelinlik alındı, mekan tutuldu, davetiyeler basıldı, organizasyon firması hayalinizdeki düğün için hummalı bir şekilde çalışıyor. Peki siz kendiniz için neler yapıyorsunuz? Gecede tüm gözler sizin üzerinizdeyken canlı, sağlıklı, aydınlık bir cilt, formda bir bedenle kuşkusuz kendinizi daha özgüvenli ve rahat hissedersiniz. Düğün gününüz yaklaşırken diğer işlere dalıp kendi sağlığınız ve güzelliğiniz için yapmanız gerekenleri es geçmeyin ve ışıltınızla gözleri kamaştırın.

Her kadın sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmak, güzel görünmek ister hele ki düğün gibi özel bir güne hazırlanırken daha da özenli davranır diyen Estetik Dermatolog Yrd. Doç. Dr Melisa Eczacıbaşı “evet” demeden önce cildiniz için uygulayabileceğiniz işlemlerden bahsetti:

Straplez gelinlik için peeling

“Düzenli olarak cilt bakımı yaptırmak ve cilt temizliğine önem vermek gerek ama düğünden yaklaşık 2-3 ay önce hücre yenilenmesini sağlamak ve cildi canlandırmak için cilt bakımına başlamak yararlı olur. Bu süreçte en etkili yöntemlerden biri peelingtir. Çoğunlukla meyve asitlerinin kullanımıyla uygulanan peeling işleminde cildin üst tabakasında birikmiş partiküller, ölü deri hücreleri temizlenerek derinin yenilenmesi sağlanır. Yüz, boyun ve dekolte bölgesine uygulanabilen peeling sonucunda yenilenmiş ve canlı bir cilde sahip olacak ve gönül rahatlığı ile straplez bir gelinlik giyebileceksiniz. Haftada bir ya da iki kez olmak üzere toplamda 4-6 seans uygulama ile ciltte pürüzsüz ve yumuşak bir görünüm elde edildiği gibi siyah noktalardan, güneş lekelerinden, sivilce ve aknelerden de arınma sağlanır. Uygulama sonrasındaki birkaç saat ciltte hafif kızarıklık, bir-iki gün süresince de soyulma görülebileceği için gelin adaylarına düğünden en az bir iki hafta önce seanslarını tamamlamış olmalarını öneririm.” 

Mutlulukla gülümseyin

Düğün gününüzün en özel anlarını ölümsüzleştirecek olan fotoğraflarda yüzünüzde kocaman bir gülümseme varken cildinizin de pürüzsüz bir görünümde olmasını istiyorsanız en pratik çözüm botox diyen Dr. Melisa Eczacıbaşı şu bilgileri veriyor: “Özellikle gülerken göz ve ağız çevresindeki, alın ve kaşlar arasındaki çizgiler belirginleşir. Yüzünüzden oluşan kırışıklıklardan herhangi bir ağrı ve acı hissetmeden, 30 dakika gibi kısa süreli bir işlemle kurtulabilirsiniz. İstenilen bölgeye çok ince uçlu enjektör ile enjekte edilen botox ilacı kasların hareketlerini azaltarak katlanmaya bağlı oluşan çizgileri engelliyor. Böylece yüz ifadesinde daha genç ve olumlu bir etki yaratılıyor. Yüzün değişik bölgelerinde hacim azalmaları veya derin çizgiler olabilir, mesela burundan dudak yan taraflarına uzanan ve yüzü daha yaşlı gösterebilecek nazolabial çizgiler, yanak bölgesinde hacim azlığı veya dudakların aşırı ince olması durumunda yine tek seansta ortalama 15 dakika uygulama sayesinde bu istenmeyen görüntüler bertaraf edilebilir. Botoxun etkisi 7 gün sonra görülmeye başlandığı için gelin adayları bir hafta önce işlemi uygulatıp düğün gününde objektife rahatça gülümseyebilir. Ancak peeling ile botox uygulaması arasında 1 hafta süre bırakılmalıdır.”

Yüze oksijen terapi ya da vitamin enjeksiyonu

Yüze değişik yöntemlerle cilt bakımı yaptırılabileceğini söyleyen ve bunların en faydalılarından birinin oksijen terapi olduğunu belirten Dr. Melisa Eczacıbaşı, “Ortalama bir saat süren işlemle cilt temizlenir, peeling uygulanır, buhar verildikten sonra siyah noktalar temizlenir, oksijenli maske ve solüsyon uygulamasının ardından cilt parlak ve fresh bir görünüm kazanır. Yüz, boyun, dekolte ve el bölgesine ortalama 3-6 seans yapılacak vitamin ve hylaronik asit enjeksiyonlar sayesinde de cilde parlak bir görüntü kazandırmak, nem sağlamak ve yüzeydeki kırışıklıklardan kurtulmak mümkün. Bu mucizevi yöntemleri kaçırmamanızı öneririm.”

Balayınızda rahat edin

Lazer epilasyon gerçekten bir kadının hayatı boyunca yaptırabileceği en güzel yatırımlarından birisidir diyor Dr. Melisa Eczacıbaşı özellikle bacak, koltuk altı, bikini ve genital bölgeler yaptırılan lazer epilasyon seansları sayesinde bu bölgedeki tüy ve batıklardan tamamen kurtulmak ve rahat bir balayı geçirmek mümkün. Hayatınız boyunca bu sorunla uğraşmak istemeyenleri bu yöntemi kesin öneririm.

Pratik öneriler

Düğün tarihi yaklaşırken yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle gözaltında şişlikler ve morluklar oluşabileceğine dikkat çeken Dr. Melisa Eczacıbaşı evde kendinizin uygulayabileceği pratik önerileri de şöyle sıraladı:

• Evde buzdolabında tutacağınız küp şeklinde buz parçalarını sabahları gözaltınızda gezdirin. Soğutulmuş bir kaşığın tersi de bu görevi görür.

• Diüretik etkisi olan yeşil çayı hem içebilir hem de gözaltı kompresi olarak uygulayabilirsiniz.

• Haşlanmış patatesleri soğuttuktan sonra doğrudan veya ince bir beze sararak gözaltınıza kompres yapabilirsiniz.

• C vitamin içeren ürünler hem antioksidan etkileri nedeniyle hem da damar çeperini güçlendirdikleri için gözaltı dokularını da destekler.

• K vitamini içeren kremler kullanın.

• Yaban mersini, kuşburnu, çilek, turunçgiller, soğan ve üzüm extreleri hem güçlü birer antioksidandır hem de kollojen elastin sentezini artırdığından gözaltı dokuyu desteklerler.